Image

AMF satsar på klimatneutral fjärrvärme

Energi/miljö AMF Fastigheter har tecknat avtal om klimatneutral fjärrvärme med Fortum till sina fastigheter i Stockholm.
Publicerad den 26 Maj 2011

- Genom att klimatsäkra den fjärrvärme vi köper tar vi ytterligare ett steg för att minimera vår miljöpåverkan och minska utsläppen av växthusgaser, säger Michael Eskils, miljöansvarig på AMF Fastigheter.

Klimatneutral fjärrvärme är ett tillval till det befintliga fjärrvärmeavtalet med Fortum. Det innebär att leverantören köper andelar i internationella klimatprojekt som motsvarar den klimatpåverkan som orsakas av fjärrvärmen. Fortums fjärrvärmeproduktion är huvudsakligen fossilfri och kompensation sker för den icke fossilfria delen av leveransen.

Sedan tidigare köper AMF Fastigheter el märkt med Bra Miljöval.

FAKTA/ AMF FASTIGHETER
AMF Fastigheter är ett dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Bolagets fastighetsvärde ligger på cirka 25 miljarder kronor. Inriktningen är kontor och handel i Stockholm och Göteborg med tyngdpunkt på Stockholms innerstad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige