Image

AMF säljer för 420 miljoner

Transaktioner AMF Fastigheter säljer fastigheten Stettin 6 på Tegeluddsvägen i Stockholm. Köpeskillingen uppgår till 420 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Juni 2011
Stettin 6. Bild: AMF Fastigheter. Bild: AMF Fastigheter
Stettin 6. Bild: AMF Fastigheter. Mats Hederos. Bild: AMF Fastigheter. Bild: AMF Fastigheter
Mats Hederos. Bild: AMF Fastigheter.

Köpare är ett intressebolag till Estancia Fastigheter.

Byggnaden uppfördes ursprungligen 1981/1982 som huvudkontor för byggföretaget JM och omfattar cirka 22 000 kvadratmeter uthyrbar yta, huvudsakligen kontor. Största hyresgäst är Tullverket.

– Värtan och Frihamnsområdet genomgår för närvarande en förändringsprocess och är del av ett större utvecklingsområde där Stockholms stad planerar nya bostäder och verksamheter. Området är dock inte i dagsläget ett av AMF Fastigheters prioriterade kontorslägen, varför vi beslutat att sälja fastigheten, säger Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter.

– Estancia är sedan tidigare etablerade i området och äger bland annat en fastighet i samma kvarter som den nu förvärvade. Estancia stärker sin position och kan i framtiden medverka till områdets positiva utveckling, säger Jan-Åke Glommen på Estancia Fastigheter.

Köpeskillingen är 420 miljoner kronor och tillträde sker under hösten 2011. Newsec har varit rådgivare till AMF Fastigheter i försäljningsprocessen.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige