Image

AMF säljer för 420 miljoner

Transaktioner AMF Fastigheter säljer fastigheten Stettin 6 på Tegeluddsvägen i Stockholm. Köpeskillingen uppgår till 420 miljoner kronor.
Publicerad den 20 Juni 2011
Annons
Image
Stettin 6. Bild: AMF Fastigheter. Bild: AMF Fastigheter
Stettin 6. Bild: AMF Fastigheter. Mats Hederos. Bild: AMF Fastigheter. Bild: AMF Fastigheter
Mats Hederos. Bild: AMF Fastigheter.

Köpare är ett intressebolag till Estancia Fastigheter.

Byggnaden uppfördes ursprungligen 1981/1982 som huvudkontor för byggföretaget JM och omfattar cirka 22 000 kvadratmeter uthyrbar yta, huvudsakligen kontor. Största hyresgäst är Tullverket.

– Värtan och Frihamnsområdet genomgår för närvarande en förändringsprocess och är del av ett större utvecklingsområde där Stockholms stad planerar nya bostäder och verksamheter. Området är dock inte i dagsläget ett av AMF Fastigheters prioriterade kontorslägen, varför vi beslutat att sälja fastigheten, säger Mats Hederos, vd på AMF Fastigheter.

– Estancia är sedan tidigare etablerade i området och äger bland annat en fastighet i samma kvarter som den nu förvärvade. Estancia stärker sin position och kan i framtiden medverka till områdets positiva utveckling, säger Jan-Åke Glommen på Estancia Fastigheter.

Köpeskillingen är 420 miljoner kronor och tillträde sker under hösten 2011. Newsec har varit rådgivare till AMF Fastigheter i försäljningsprocessen.

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Botryggs utmanande läge – pausar tre projekt i storstäderna

Bygg/Arkitektur På grund av det rådande marknadsläget har Botrygg tagit beslut om att pausa nyproduktion i Göteborg och Stockholm. För Fastighetssverige berättar vd:n Adam Cocozza om bakgrunden till beslutet, de utmanande faktorerna som tynger verksamheten och vad som krävs för att projektstarterna ska kunna komma igång igen under 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige