Image

AMF köper av Aberdeen

Transaktioner AMF Fastigheter köper fastigheten Marievik 25 vid Årstaviken av Aberdeens pan-nordiska fond för 300 miljoner kronor.
Publicerad den 1 April 2014
AMF köper Marievik 25 av Aberdeen. Bild: AMF
AMF köper Marievik 25 av Aberdeen. Fredrik Ronvall. Bild: AMF Fastigheter
Fredrik Ronvall. Magnus Kenning. Bild: Aberdeen
Magnus Kenning.

Fastigheten är fullt uthyrd och inrymmer knappt 10 000 kvadratmeter kontor.
De största hyresgästerna är Bombardier och Heidelberg Cement.

– Marievik håller på att förändras till en levande blandstad med både kontor och bostäder. Vi ser stor potential för området och kan genom förvärvet ytterligare bidra till den positiva utvecklingen. Byggnaden blir ett bra komplement till våra befintliga fastigheter, säger Fredrik Ronvall, transaktionschef på AMF Fastigheter.

Med den tillkommande fastigheten omfattar AMF Fastigheters portfölj i Marievik cirka 130 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

– Marievik genomgår stora förändringar och ses alltmer som en integrerad del av Stockholms innerstad. Vi fortsätter vårt arbete i enlighet med den fastlagda affärsplanen, vilket innebär att sälja de fastigheter vi förädlat klart och att fokusera på att utveckla de fyra fastigheter vi har kvar i området. Vi ser goda möjligheter att skapa nya byggrätter för attraktiva bostäder och på så sätt bidra till områdets positiva utveckling, säger Magnus Kenning, transaktionschef på Aberdeen.

MAQS och Leimdörfer har varit Aberdeens rådgivare vid försäljningen.

Marievik är beläget i Liljeholmsområdet sydväst om Södermalm i Stockholm. Fullt utbyggt kommer området att erbjuda attraktiva bostäder och kontor i sjöläge med gångavstånd till god service, spårbunden trafik och allmänna kommunikationer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Samhällsfastighetsföretaget i norr växer

Bolag Serneke har tecknat avtal med Smedjan Samhällsfastigheter om att bygga en ny tingsrätt i Hudiksvall. Kontraktet är värt cirka 80 miljoner kronor. Smedjan Samhällsfastigheter blir långsiktig ägare av fastigheten med Domstolsverket som hyresgäst. Smedjan Samhällsfastigheters vd Henrik Fredriksson berättar för Fastighetssverige vad de planerar för framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY