Image

Amerikansk jätte kliver in i Sverige med storköp

Transaktioner Amerikanska Angelo Gordon gör sitt första förvärv i Sverige när man tillsammans med Scius Partners köper fastigheten Barnängen 6 på Södermalm i Stockholm av Afa.
Publicerad den 20 Mars 2019
Barnängen 6. Bild: Scius Partners
Barnängen 6.

Fastigheten, som är byggd 1917, är belägen på östra Södermalm och omfattar 10 300 kvadratmeter uthyrningsbar yta.
– Vi har under de senaste tre åren byggt vårt nätverk av operating partners i Norden och vi är mycket glada över att ha gjort vårt första förvärv i Sverige tillsammans med Scius. Barnängen 6 är en fastighet med fantastisk karaktär och värdepotential, säger Anuj Mittal, Co-portfolio Manager på Angelo Gordons European Real Estate Funds.
– Fastigheten har unika kvaliteter i ett expansivt läge och vi ser fram emot att utveckla den tillsammans med Angelo Gordon, säger Mikael Freudmann på Scius Partners.
– Vi har ägt fastigheten sedan 2005 och lämnar nu över den till Angelo Gordon och Scius för fortsatt utveckling, säger Anna Berfenstam på Afa Fastigheter.

Linklaters har varit rådgivare åt Scius och Angelo Gordon.

L&L Advokatbyrå var rådgivare åt Afa Sjukförsäkringsaktiebolag.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige