Image
Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten.
Jan-Erik Höjvall, vd för Amasten. Bild: Amasten

Amasten planerar att bygga i Knivsta

Bolag Amasten har avtalat om att tillsammans med T.Andréasson Fastighetsaktiebolag – Tafab – om att utveckla fastigheten Gredelby 7:85 i Knivsta. Projektet omfattar 112 hyreslägenheter, 49 lägenhetshotellrum samt 1 500 kvadratmeter kommersiella lokaler i centrala Knivsta.
Publicerad den 7 November 2019

Förutsatt att bygglov antas vid årsskiftet kommer projektet att produktionsstarta under januari 2020 och beräknas vara färdigställt till första kvartalet 2021.

– Från kommunens sida är vi glada och förväntansfulla för att den här viktiga, centrala tomten nu är klar att bebyggas. Vi ser fram emot resultatet, säger Peter Evansson (S) kommunstyrelsens ordförande i Knivsta.

– Projektet i Knivsta har ett perfekt läge, intill tågstationen, med pendlingsavstånd till Stockholm, Arlanda och Uppsala. Vi är mycket tacksamma över möjligheten att få bygga i Knivsta kommun, säger Richard Lantz, Projektutvecklingschef på Amasten.

– Vi är väldigt glada att vi har hittat en bra samarbetspartner i projektet där vi får en bra, kvalitativ produkt och där vi har prioriterat en samarbetspartner som också har möjlighet att uppföra huset snabbt med hög kvalité enligt kommunens önskemål, säger Thomas Andréasson, vd på Tafab.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties flyttar fram årsredovisningen – igen: "Signalerar konkurshot"

Bolag Pressen ökar ytterligare på Oscar Properties som under tisdagskvällen flyttade fram sin fullständiga årsredovisning för sjätte gången på en och en halv månad. Istället lämnade bolaget en preliminär årsredovisning som inte är godkänd och saknar revisorernas kommentarer. Fastighetssverige berättar mer om detaljerna kring bolagets senaste drag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY