Image
Jan-Erik Höjvall.
Jan-Erik Höjvall. Bild: Axel Ohlsson

Amasten fortsätter köpa i Eskilstuna

Transaktioner Amasten har tecknat avtal om att köpa ett bostadshyreshus i Eskilstuna. Transaktionen sker i bolagsform och baseras på ett underliggande fastighetsvärde om 42 miljoner kronor. Säljare är Happy Business Sweden. Amasten tillträder fastigheterna per den 1 oktober 2020.
Publicerad den 4 September 2020

– Nu genomför vi det andra förvärvet i Eskilstuna på kort tid. En välbelägen fastighet med hög värdepotential där vi ser goda investeringsmöjligheter. Eskilstuna blir en viktig ort för Amasten i Mälardalsregionen, säger Mikael Rånes, Förvaltningschef Amasten.

Förvärvet omfattar 45 lägenheter om 3 376 kvadratmeter med ett sammanlagt hyresvärde om 2,9 miljoner kronor per år. Fastigheten är fullt uthyrd med tre minuters promenadväg till tågcentralen.

Den preliminära köpeskillingen för aktierna i det fastighetsägande bolaget uppgår till totalt cirka 27,6 miljoner kronor. Utöver bankfinansiering erlägger Amasten cirka 12,6 kronor kontant. Den slutliga köpeskillingen ska motsvara den preliminära köpeskillingen med justeringar för förändringar i det egna kapitalet på tillträdesdagen. Eventuella justeringar i den preliminära köpeskillingen ska regleras kontant.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige