Image

Älvstranden hyr ut till gokartbana i centrala Göteborg

UTHYRNING JMS Event hyr 4 500 kvadratmeter lokaler vid Gullbergsvass i Göteborg av Älvstranden Utveckling. I lokalerna ska man skapa Sveriges största gokartbana för elbilar.
Publicerad den 29 Mars 2010

JMS Event har bedrivit gokartverksamhet i Uddevalla och Bohus sedan år 2000 och tar nu steget fullt ut och utvecklar sin verksamhet med gokartbana i centrala Göteborg med stark miljövänlig profil tack vare delvis egenutvecklade elgokarts. I samarbete med Älvstranden Utveckling kommer lokalerna att iordningställas med utrymmen för reception, omklädning, servering och en av de längsta gokartbanorna i Sverige.

- Det är oerhört spännande att starta verksamhet i ett så centralt område som Gullbergsvass. Vi är också glada att kunna köra igång en gokartverksamhet med miljövänliga elbilar i full skala. Många tror att elbilen är slö, vilket inte alls är fallet. Motorerna är på 16 hästkrafter, vilket är dubbelt så mycket som vanliga gokarts och med en betydligt bättre acceleration och en topphastighet om 65 kilometer i timmen, säger Martin Svendsen ägare till JMS Event.

Möjligheten ges tack vare att stora ytor på Gullbergsvassterminalen blivit lediga under 2009. Älvstranden Utveckling som äger terminalområdet vill i väntan på de omfattande infrastrukturella projekt som berör hela Gullbergsvass och centralstationsområdet göra något bra av lokalerna. Ambitionen är att hitta andra spännande användningsområden för de gamla terminalbyggnaderna.

- På sikt kommer området att genomgå stora förändringar och lokalerna kommer att rivas. I väntan på detta ges en möjlighet att dra fördel av det unika läge som lokalerna har och pröva nya typer av verksamhetsområden. Vi är öppna för fler aktörer inom event och upplevelseindustrin som kan stärka området, säger Annica Tisell, ansvarig för uthyrningen i Gullbergsvass på Älvstranden Utveckling.

Jones Lang LaSalle har varit rådgivare i uthyrningen.

- Det är fantastiskt roligt att få arbeta med lokaler som har ett så brett användningsområde som Gullbergsvass. Nu ska vi se till att fylla resterande ytor, säger, Martin Arnell projektansvarig på Jones Lang LaSalle.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige