Image

Älvsbyhus lägger ned husfabrik

Bolag Älvsbyhus lägger ner fabriken i värmländska Vålberg vilket betyder att 44 medarbetare varslas och Vålbergs produktion kan flyttas till Bjärnum och Älvsbyn.
Publicerad den 18 September 2018

– Vi anpassar nu bolaget genom att fokusera ännu hårdare på kostnaderna för att sedan gå stärkta ur den sviktande småhusbranschen, säger Kent Johansson, vd för Älvsbyhus.

Älvsbyhus har i dag sammantaget 334 anställda i hela koncernen. Nedläggningen i Vålberg innebär att 44 personer av dem blir varslade, varav 39 är från kollektivsidan och fem är tjänstemän.

Fabriksnedläggningen till trots så har Kent Johansson en förhoppning om en vändning på marknaden:
– Vi hör att det börjar röra sig på bostadsmarknaden igen, försiktigt positiva signaler som vi hoppas är ett tecken på att det vänder uppåt. Sedan har vi själva nya husmodeller som ska lanseras i höst och vi har som mål att gå stärkta ur det här som bolag, säger Kent Johansson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige