Image
Altura köper i Upplands Väsby.
Altura köper i Upplands Väsby. Bild: Altura

Altura köper samhällsfastigheter av Sehlhall

Transaktioner Med ambitionen att förse en växande befolkning med framtidssäkra samhällsfastigheter expanderar Altura kraftigt. Nu blir Altura långsiktig ägare av flera samhällsfastigheter i norra Stockholm. I Upplands Väsby utvecklas ett äldreboende med en förskola på bottenplan, och i Täby ska ytterligare ett äldreboende med 90 lägenheter uppföras. Fastigheterna utformas med gediget fokus på att möta behov hos de som ska vistas i lokalerna.
Publicerad den 21 November 2020

NREP:s gren för samhällsfastigheter, Altura, är en långsiktig ägare, utvecklare och förvaltare av samhällsfastigheter med fokus på att förse de boende, dess anhöriga och personalen med lokaler som främjar välmående och en trygg vardag. Nu har Altura förvärvat två fastigheter strax norr om Stockholm från Sehlhall Fastigheter, som har gedigen bakgrund och hög kunskap inom utveckling av omsorgsboenden och kommer ansvara för uppförandet av byggnaderna.

I Upplands Väsby utvecklas ett äldreboende med 40 lägenheter och en förskola med plats för uppemot 100 barn. Byggnationen kommer att bli totalt cirka 3 800 kvadratmeter stor, varav äldreboendet kommer utgöra 2 900 kvadratmeter av ytan och förskolan cirka 885 kvadratmeter. Kavat Vård kommer att bedriva verksamhet i äldreboendet medan förskolan kommer att drivas av Tellusbarn. Barn och äldre i samma kvarter syftar till att skapa en levande och trivsam miljö. Fastigheten utvecklas med fin utblick över intilliggande bostadsområde och med solpaneler på taket.
– Vi är glada över att bli ägare av viktiga samhällsfastigheter i växande kommuner i Stockholmsregionen. Fastigheterna kommer att husera många människor i olika stadier i livet och Sehlhall delar vårt synsätt på hur samhällsfastigheter ska utvecklas. Vi är både stolta och ödmjuka inför uppgiften att förvalta fastigheterna i tätt samarbete med operatörerna och ser fram emot att tillsammans med Sehlhall fortsätta utveckla de trivsamma och hållbara fastigheterna, säger Dorotea Stellmach, ansvarig för konceptutveckling på Altura.

I Täby förvärvas samtidigt ett vårdboende med hela 90 lägenheter. Fastigheten, där Humana ska bedriva omsorg, ska certifieras enligt miljöstandarden LEED Gold. Humanas koncept kommer integreras i fastigheten, vilket inkluderar deras prisbelönta belysningslösning, rehab-gym och en trivsam trädgård med växthus. Allt för att säkerställa en bra levnadsmiljö för de boende.
– Med dessa två fastigheter bidrar vi till en trygg, hållbar och högkvalitativ utbyggnad av Sveriges sociala infrastruktur och jag är övertygad om att detta kommer att bli bästa tänkbara miljö för såväl de äldsta som yngsta i vårt samhälle, säger Dan T. Sehlberg, vd på Sehlhall Fastigheter.

Fastigheten i Upplands Väsby planeras stå färdig för inflyttning i slutet av 2021. I Täby planeras byggstart under våren 2021 med färdigställande under 2022.

Real Advokatbyrå har varit rådgivare till Altura.

Bernstrom & Partners samt Setterwalls har varit rådgivare till säljaren i transaktionen.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

NREP på Branschguiden

NREP is a leading Nordic Private Equity Real Estate company

NREP seek to generate superior risk-adjusted returns for institutional investors by working with focused investment strategies and hands-on active asset management in the Nordics.


NREP was established in 2005 and has since then raised eight funds and executed 180 property acquisitions and developments in the Nordic region of which 81 have been exited

Today NREP has approx. € 2.4 billion in assets under management and employs in excess of 65 dedicated professionals of which more than half make up the in-house transaction ...

Läs mer om NREP på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastator på väg att köpa av storägare för drygt 100 miljoner

Transaktioner Mats Lundberg och Joachim Kuylenstierna på väg att sälja till Fastator – "kulturskatter" i Åre och Visby.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY