Image
Altura köper i Huddinge.
Altura köper i Huddinge. Bild: Altura

Altura förvärvar äldreboende och förskola i Huddinge

Transaktioner Det står nu klart att Altura, NREP:s gren inom samhällsfastigheter, förvärvar fastigheten Bildhuggaren 1 i Snättringe, från Huddinge Samhällsfastigheter för 440 miljoner kronor. Fastigheten kommer att delas av tre verksamheter: ett äldreboende, en förskola och ett kommersiellt storkök. Altura har tecknat 15-åriga hyresavtal med Ersta diakoni, som ska driva äldreboendet, och Jensen Education, som ska driva förskolan. Med en yta om cirka 7 800 kvadratmeter rymmer byggnaden totalt 90 lägenheter och en förskola med plats för 140 barn.
Publicerad den 7 Oktober 2021

Ersta Diakoni och Jensen Education blir nya hyresgäster i Huddinge. Detta sedan Altura förvärvat en fastighet från Huddinge Samhällsfastigheter. I ett utökat samarbete med Ersta Diakoni har Altura tecknat ett långsiktigt hyresavtal med hyresgästen. Dessutom inleds Alturas första samarbete tillsammans med Jensen Education som ska driva förskolan i fastigheten. Bägge hyresavtalen sträcker sig över 15 år och de båda hyresgästerna flyttar in i sina respektive lokaler under 2022. Incontro, en del av restaurant- och matkedjan Eatery, som etablerade sig i storköket redan under sommaren kommer fortsatt verka i lokalen.
– Bildhuggaren blir ett roligt steg för oss då det ger möjlighet att jobba tillsammans med både äldre och yngre i en kombinerad verksamhet. Huddinge är en strategiskt viktig kommun och att vi nu förstärker vår närvaro här med ett andra äldreboende betyder mycket för oss. För tillfället undersöker vi även möjligheterna för ytterligare projekt och samarbete i kommunen, säger Dorotea Stellmach, Sverigechef på Altura.

Altura jobbar ständigt med att utveckla sin verksamhet och skapa långvariga relationer. Utöver Bildhuggaren förvaltar Altura totalt 13 äldreboenden i Sverige vid årets slut. Under 2022 kommer fastighetsägaren tillträda minst ytterligare sex äldreboenden.
– Att ingå vårt första samarbete med Altura känns mycket spännande. Vi ser fram emot att kunna erbjuda Huddinges föräldrar en kvalitetsförskola där barnens kunskaper, hälsa och trivsel står i centrum. Förhoppningsvis är det här bara en början på vårt samarbete tillsammans med Altura, säger Linda Alm, verksamhetschef för Jensen förskolor.
– Vi är väldigt glada över att vi tillsammans med Altura kan fortsätta erbjuda fler vår äldreomsorg. I samarbete bygger vi ett äldreboende i Nacka och nu även i Huddinge. Ersta diakonis vision är att skapa värdig välfärd för alla, precis så som det borde vara. Desto fler vi kan skapa en trygg och fin plats för, desto bättre, säger Stefan Nilsson, Direktor på Ersta diakoni.
– Det var många som var intresserade av Bildhuggaren när den kom ut till försäljning, men valet föll till slut på Altura tack vare att de i ett tidigt skede redan säkrat hyresgäster som kunde tillträda fastigheten, vilket differentierade dem från övriga aktörer, säger Henrik Örneblad, vd på Huddinge Samhällsfastigheter.

Det kombinerade äldreboendet har närhet till såväl kommunikationer som bostadsområden. Byggnaden är uppförd med höga energikrav helt i linje med NREP och Alturas ambitiösa hållbarhetsmål då fastigheten är certifierad enligt Miljöbyggnad Silver. Dessutom sker uppvärmningen i byggnaden genom bergvärme. Lättillgängligheten är extra viktigt för en kombinerad verksamhet som denna.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige