Image
Anna Alsborger.
Anna Alsborger. Bild: Hemfosa

Alsborger till Akademiska Hus

Karriär Anna Alsborger har utsetts till fastighetsdirektör på Akademiska Hus. Hon kommer närmast från egen verksamhet och har en lång erfarenhet från olika chefspositioner inom samhällsbyggnadsbranschen.
Publicerad den 20 Januari 2022

Anna Alsborger tillträder den 1 februari och kommer även att ingå i Akademiska Hus företagsledning. Hon är utbildad civilingenjör och har tidigare haft ledande befattningar på Hemfosa och Hemsö. Dessförinnan var hon verksam på Kungsleden, Catella och Ernst & Young. Anna har också styrelseuppdrag i Internationella Engelska Skolan.
– Jag är glad över att välkomna Anna till Akademiska Hus. Med sitt goda ledarskap och gedigna erfarenhet av att arbeta med samhällsfastigheter, kommer hon att kunna bidra med mycket i det spännande utvecklingsskede som vi befinner oss i, säger Caroline Arehult, vd för Akademiska Hus.
– Utbildning ligger mig varmt om hjärtat och jag ser fram emot att tillsammans med Akademiska Hus medarbetare och kunder fortsätta utvecklingen av attraktiva kunskapsmiljöer och campus. Jag lockas också av att arbeta för ett bolag som både kan och vill göra skillnad på hållbarhetsområdet, säger Anna Alsborger.

Med ett fastighetsvärde på strax över 107 miljarder kronor är Akademiska Hus ett av landets största fastighetsbolag, som tillsammans med universitet och högskolor arbetar för att stärka Sverige som kunskapsnation genom att bygga, utveckla och förvalta miljöer för utbildning, forskning och innovation. Bolaget ägs av staten och runt 320 000 personer studerar, forskar och arbetar i byggnader som förvaltas av Akademiska Hus.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Kicki Björklund: "Vi borde inte prata om utsatta – utan eftersatta – områden"

Bygg/Arkitektur Som tidigare vd för Bostadsbolaget är Kicki Björklund engagerad i hur bostadsområden ska kunna utvecklas och göras tryggare. Engagemanget mattas heller inte av – trots att hon numera är pensionär. Det Kicki Björklund framför allt saknar i branschen är långsiktighet. – Fastigheter är en viktig del i alla människors liv och samtidigt en stor investeringsbransch. Det går liksom inte riktigt ihop.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige