Image
Hüseyin Meric leder Alma Property Partners danska kontor.
Hüseyin Meric leder Alma Property Partners danska kontor. Bild: Alma Property Partners

Alma öppnar kontor i Danmark

Karriär Alma Property Partners har öppnat kontor i Köpenhamn och anställt Hüseyin Meric, som kommer att leda det danska kontoret.
Publicerad den 21 Augusti 2019

– Vi har redan genomfört flera framgångsrika transaktioner i Danmark tillsammans med lokala partners, bland annat Keystone Investment Management, och vi tror att den danska marknaden kommer att fortsätta att vara en viktig del av vårt investeringsfokus. Med Hüseyin stärka vi vår lokala närvaro på en av våra kärnmarknader och få bättre tillgång till intressanta investeringsmöjligheter, säger Simon de Château, grundare och CIO på Alma Property Partners.

Hüseyin Meric har tio års erfarenhet inom investeringar i fastighetsbranschen. Han kommer närmast från Sampension där han var senior portfolio manager och en nyckelmedlem i teamet som förvaltade en global portfölj på EUR 2,5 miljarder. Hans ansvar inkluderade strategi, portföljallokering, transaktioner och förvaltning. Innan han anslöt till Sampension arbetade han för ett danskt fastighetsinvesteringsföretag med säte i Köpenhamn och London (SF Management) samt Sadolin & Albæk (nu Colliers).

– Jag är mycket glad över möjligheten att bli en del av Almas framgångsrika team och ser fram emot att stärka firmans närvaro i Danmark. Trots konkurrensen finns det gott om utrymme på den danska fastighetsmarknaden för en flexibel investerare som Alma. Teamet har visat starka resultat i fond I och har bevisat sin förmåga att genomföra bra investeringar i det nuvarande marknadsläget. Jag ser fram emot att få vara med och skapa ytterligare värde för Almas investerare, säger Hüseyin Meric.

Alma Property Partners arbetar för närvarande med kapitalanskaffning för sin andra fastighetsfond vilken kommer att vara pan-nordisk med opportunistisk strategi. Alma räknar med att nå målet om 250 miljoner euro i eget kapital i september när fonden har sin sista stängning. Fonden, Alma Property Partners II, har redan genomfört tio transaktioner inom fyra investeringsteman i Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige