Image
Alma Property Partners och Mässing Properties bygger nytt i Sollentuna.
Alma Property Partners och Mässing Properties bygger nytt i Sollentuna. Bild: Alma Property Partners

Alma och Mässing etablerar nytt handelskvarter i Sollentuna

Bygg/Arkitektur I november 2020 öppnar Alma Property Partners och Mässing Properties närmare 30 000 kvadratmeter volymhandel inklusive restauranger, gym och vård i Sollentuna.
Publicerad den 3 Mars 2020

Den nya handelsplatsen ligger fantastiskt placerad där E4:an mellan Stockholm och Arlanda möter Norrortsleden i ett av Stockholmsområdets starkaste nav, som förväntas att bli ännu bättre i samband med att Förbifart Stockholm öppnar.

På den nya handelsplatsen, som kort och gott kallas "Häggvik", flyttar Willys och Citygross in intill varandra med Kronans Apotek emellan. Willys och Citygross har tidigare haft butiker i närområdet och öppnar nu med mer ändamålsenliga och uppdaterade lokaler med bland annat möjlighet till pick-up points för de kunder som handlar sin mat på nätet.

Även Dollarstore, Jula och Jysk samt en elektronikkedja kommer att öppna nya uppgraderade butiker i Häggvik. I byggnaden etableras också ett vård- och friskvårdsutbud med Sats, Attundahälsan och Aktivera Rehab.

Samtliga butiks- och verksamhetslokaler i Häggvik är i dagsläget uthyrda. Ett flertal restauranger kommer också etablera sig för att skapa en spännande matdestination.

Simon de Château, Partner och CIO på Alma Property Partners säger:
– I ett strategiskt partnerskap med Mässing Properties skapar Alma Property Partners en modern handelsdestination i Häggvik anpassad till handelns framtida behov. Vi har också haft ett mycket gott samarbete med Sollentuna kommun, vilket har möjliggjort denna satsning. Nu lägger vi de sista pusselbitarna på plats och har flera pågående dialoger med restaurangkedjor för att hyra ut de sista tillgängliga ytorna. Det bor närmare 250 000 möjliga Häggvikkunder inom tio minuters resväg som nu kan se fram mot en ännu enklare vardag. Vi är entusiastiska över att kunna välkomna dessa kunder till en handelsplats för framtiden när butikerna öppnar i november.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige