Image
Simon de Châteaus Alma Property Partners köper Sivia Torg i Uppsala.
Simon de Châteaus Alma Property Partners köper Sivia Torg i Uppsala. Bild: Alma Property Partners

Alma köper utvecklingsprojekt av Rikshem i Uppsala

Transaktioner Alma Property Partners köper Sivia Torg i centrala Uppsala av Rikshem.
Publicerad den 20 Februari 2019

Alma förvärvar utvecklingsfastigheten Fålhagen 3:1, allmänt känd som Sivia Torg, med ett unikt läge i ett av Uppsalas mest expansiva områden och i direkt anslutning till Uppsala centralstation och Uppsala Konsert & Kongress. Under 2018 vann en ny detaljplan för fastigheten laga kraft vilket möjliggör en omfattande utveckling av både kontor, handel, restauranger, hotell och bostäder. Alma tillträder fastigheten den 2 maj och genomför förvärvet tillsammans med Mässing Properties.

– Vi har under en längre tid identifierat Sivia Torg som den mest intressanta utvecklingsfastigheten i Uppsala. Vår ambition är att i gott samarbete med Uppsala kommun och övriga intressenter i området förverkliga fastighetens fulla potential, säger Simon de Château, partner och CIO för Alma Property Partners.

– Det känns otroligt spännande att tillsammans med Alma utveckla ett av de mest centrala kvarteren i Uppsala. Vi ska skapa ett attraktivt kvarter och mötesplats för Uppsalaborna med ett varierat utbud av olika verksamheter som kommer ge mer liv och rörelse i området, säger Fredrik Mässing på Mässing Properties, som är ansvarig för utvecklingen av kvarteret.

Catella var rådgivare till Rikshem i affären.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige