Image

Alma köper Optimusområdet i Upplands Väsby

Transaktioner Alma Property Partners köper Optimusområdet i Upplands Väsby från Gamla Livförsäkringsaktiebolaget SEB Trygg Liv.
Publicerad den 6 Juli 2016
Alma Property Partners köper Optimusområdet i Upplands Väsby. Bild: Alma Property Partners
Alma Property Partners köper Optimusområdet i Upplands Väsby.

Optimusområdet består av fastigheterna Vilunda 6:42 och Vilunda 6:1. Fastigheterna omfattar knappt 50 000 kvadratmeter mark i nära anslutning till Upplands Väsby pendeltågsstation och är bebyggda med 36 500 kvadratmeter kontor och verksamhetslokaler med stort inslag av lokaler för olika samhällsfunktioner. Tillträde skedde 1 juli.

- Vi är mycket nöjda över denna möjlighet att investera i ett område med enorm utvecklingspotential i direkt anslutning till Väsby Entré, säger Simon de Château på Alma Property Partners.

Området kring pendeltågsstationen är under omdaning i kommunens regi under namnet Väsby Entré.

- Det kommer hända mycket i området kring Vilunda och Upplands Väsby station inom de närmaste åren både inom ramen för projektet Väsby Entré men även i angränsande kvarter. Vi hoppas kunna bidra till utvecklingen genom att tillskapa nya bostäder, butiker, restauranger och andra funktioner men även bibehålla och vidareutveckla lokaler för befintliga verksamheter, tillägger Christofer Lundquist på Alma Property Partners.

Alma Property Partners arbetar för närvarande med kapitalanskaffning för sin fastighetsfond med en pan-nordisk opportunistisk strategi. Målsättningen är att inhämta cirka två miljarder kronor i kapitalförbindelser för ytterligare förvärv.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

P-G Persson: "Det kommer bli ett förvärv där i år"

Bolag P-G Persson är nu inne på sitt fjortonde år som börs-vd för Platzer Fastigheter och är utan tvekan en av de tongivande branschprofilerna som är med och bygger staden Göteborg. Här berättar han mer om varför bolaget aldrig breddat sig utanför Göteborgsområdet, hur kontorssituationen i staden kommer påverkas med alla nyetableringar som är på gång och ett förvärv som han garanterar kommer bli av under 2022.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY