Image

Alm köper på Lidingö

Transaktioner Alm Equity (44 procent) har tillsammans med investerare (56) köpt fastigheten Söderåsen 4 i Elfvik på Lidingö. Avsikten är att utveckla ett nytt sjönära hotellkoncept.
Publicerad den 10 Maj 2011

Fastigheten har en markareal på 88 000 kvadratmeter och är bebyggd med fem byggnader om cirka 6 800 kvadratmeter. På fastigheten finns byggrätter som tillåter tillbyggnation av cirka 5 600 kvadratmeter.

I samband med förvärvet vidaresäljs två byggnader om totalt cirka 3 500 kvadratmeter. De sålda byggnaderna kan köpas tillbaka för ett fast pris inom fem år.

De befintliga byggnaderna uppfördes 1958. Wingårdhs Arkitektkontor har anlitats för att utveckla området med ny bebyggelse som ska samspela i det natursköna landskapet. Syftet är att utveckla ett nytt koncept med uthyrningsbara enheter, samtliga med sjöutsikt, och kopplade till ett operatörsavtal med en konferensanläggning i området som kommer att erbjuda uthyrning av enheterna. Strandpromenaden längst vattnet kommer i mån om lov att kompletteras med båtbryggor.

- Det är spännande att vara med och utveckla nya hotellkoncept i Sverige. Vi har tidigare utvecklat koncept innefattande uthyrning av hotellenheter på attraktiva semesterorter och tror att detta koncept även kommer fungera bra på Lidingö, säger Joakim Alm, vd för Alm Equity AB.

ALM Equitys byggrättsportfölj innehåller efter förvärvet 17 bostadsprojekt om 63 900 kvadratmeter möjlig byggarea, varav Alm Equitys andel är cirka 39 400 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige