Image

Alm Equity köper byggrätter av Sveafastigheter

Transaktioner Alm Equity har förvärvat 16 900 kvadratmeter BTA bostadsbyggrätter i Råcksta av Sveafastigheter.
Publicerad den 6 December 2013

Byggrätterna gäller radhus i Vällingby Parkstad, invid Vattenfalls tidigare huvudkontor.

Området som överlåts är en del av fastigheten Vattenfallet 2. Från och med 1959 och fram till slutet av 2012 var el- och värmeproducenten Vattenfalls huvudkontor lokaliserat på fastigheten. Sedan sommaren 2011 pågår en omvandling av området till ett bostadsområde med hög grad av närservice och verksamheter.

Den totala exploateringen omfattar 160 000 kvadratmeter, varav cirka hälften är befintliga byggnader och resten är nyproduktion. Sedan tidigare finns både JM och PEAB etablerade i området. I området utvecklar även Sveafastigheter med hjälp av Einar Mattsson 460 lägenheter i hyresrättsform åt Alecta.

Detaljplanen medger en byggnation av innovativa och varierande bostäder med hög gestaltningsgrad. Projektet skall utvecklas etappvis och är en naturlig del av västerorts utbyggnad.

- Vällingby Parkstad har stor potential. Vi kommer att utveckla spännande bostäder som riktar sig mot den unga familjen, med närhet till stadens puls, rekreation och grönområden samt goda kommunikationer. Närheten till tunnelbanan och tvärbanan gör att man snabbt når flera stora arbetsplatsområden på kort tid, säger Joakim Alm, vd för Alm Equity AB.

– Det känns fantastiskt och roligt att ALM Equity vill fortsätta utvecklingen av det område som vi börjat skapa sedan Vattenfall valde att flytta. Det är en kvalitetsstämpel på det jobb vi gjort så här långt. Vi kommer inom ett par tre år kunna besöka en ny stadsdel som vi kan vara stolta över att ha varit med och skapat, säger Erik Widmark på Sveafastigheter.

Tenzing var rådgivare till säljaren Sveafastigheter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige