Image

Allsvenska klubben säljer Wihlborgs arena till Selinbolag

Transaktioner Malmöbaserade Kunskapsporten köper arenan i Bunkeflo av fotbollsklubben LB 07, med lag i bland annat damallsvenskan. Genom försäljningen skapar LB 07 förutsättningar för en långsiktigt hållbar föreningsverksamhet samtidigt som Kunskapsporten genom förvärvet stärker sin position med sin första arena i Malmö.
Publicerad den 7 Augusti 2018

– LB 07 är inte ett fastighetsutvecklingsbolag som kan kapitalisera alla värden i byggnaden. Tiderna i arenan måste oavsett ägare hyras till kommunen för att LB 07 ska kunna nyttja Malmös nolltaxa. LB 07 behöver kapital för att återställa eget kapital och skapa förutsättningar för att skapa en hållbar förening, säger Robert Lenir, ordförande i LB 07.

– Kunskapsporten bygger och äger fastigheter för lärande – också fysiskt. Med vår mix av skolor, kreativa kontor och friskvårdsanläggningar är vi väldigt glada över att få bli partner till LB 07 och kunna stödja idrottslivet i södra Malmö. Vårt förvärv av Bunkeflohallen är klockrent i linje med Kunskapsportens strategi. Det ger dessutom goda möjligheter till ett fortsatt gott samarbete med Malmö stad, säger Joakim Ollén, vd och grundare på Kunskapsporten.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige