Image

Allmänheten kan bidra till landmärke genom dataspel

Bygg/Arkitektur Equator Stockholm/Mojang, en av de utvalda arkitekterna i HSB Stockholms tävling om att bygga ett landmärke i Stockholms innerstad, ger nu allmänheten möjlighet att bidra i deras tävlingsbidrag, genom dataspelet Minecraft.
Publicerad den 28 Juni 2013

I dataspelet Minecraft kommer alla intresserade att kunna bygga sitt eget hus på den tilltänkta tomten på Fleminggatan. Minecraftbyggena kommer att granskas och tre vinnare koras.

Idéerna och innovationerna i byggena kommer att användas i Equators förslag till ett fysiskt hus.

– Vi tycker att användandet av Minecraft är spännande för att nå unga innovationer till framtidens boende. Att de unga själva bygger de bostäder de vill ha är en fantastisk utgångspunkt. Genom denna tävling vill vi utmana oss själva och branschen att tänka utanför ramarna och rita upp ett landmärke för Stockholm, säger Anders Svensson, vd på HSB Stockholm.

Under hela juli kommer tävlingen att fortgå. Meningen är att unga spelare ska kunna bidra till det Stockholm som de ska bo i när de blir vuxna. Metodiken är unik i Sverige, i FN:s regi arbetar Mojang med ett liknande upplägg för att hitta nya former för slumområden i Kenya.

– Minecraft är ett verktyg som passar bra för skapa byggnader i och dessutom välanvänt av dagens ungdomar. Vi tror att det finns en stor kraft i att använda allmänheten och HSB:s medlemmars input till vårt förslag, säger Annica Carlsson på Equator Stockholm.
För att medverka i tävlingen går man in på spelet Minecraft och skriver in serveradressen: ksf.so.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Lista: Tredje kvartalets största affärer

Lista Det har varit ont om aktivitet på transaktionsmarknaden under årets tredje kvartal, men det har ändå skett ett antal miljardaffärer. Här sammanställer Fastighetssverige de tio största transaktionerna på marknaden under Q3.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige