Image
Jenny Lindholm.
Jenny Lindholm. Bild: Allianz Real Estate

Allianz öppnar Stockholmskontor – rekryterar ny chef

Bolag Tyska Allianz öppnar Stockholmskontor för att stärka sin närvaro och kunna växa ytterligare på den nordiska marknaden. I samband med detta rekryteras Jenny Lindholm som ny chef för verksamheten.
Publicerad den 16 April 2019

Jenny Lindholm har över 17 års erfarenhet från den nordiska fastighetsmarknaden. Hon kommer närmast från en position som transaktionschef på Nyfosa. Innan dess har hon bland annat arbetat för Catella Corporate Finance, Niam och Skanska Commercial Development.

Aliianz har under senaste året ökat sin nordiska exponering genom att tillsammans med CBRE Global Investors köpa en större logistikportfölj i Sverige och Danmark samt genom förvärvet av kontorsfastigheten Gångaren 11 i centrala Stockholm för 175 miljoner euro. Totalt hade Allianz fastigheter i Norden till ett värde av 1,08 miljarder euro vid senate årsskiftet.

I senaste utgåvan av sin årliga rapport av Cities That Work, som belyser den europeiska kontorssektorn, rankade Allianz Köpenhamn på tredje plats och Stockholm på sjätte plats över städer med bäst core-möjligheter.

– Allianz Real Estate är fast beslutna att utveckla sin portfölj i Norden. Vi har stadigt ökat våra tillgångar på marknaden men för att stärka marknaden och bättre utveckla relationer och partnerskap har vi beslutat att öppna ett kontor i Stockholm. Vi är mycket glada över att en person av Jennys kaliber ansluter till Allianz. Rekryteringen av henne understryker vårt djupa engagemang för att expandera och växa i regionen och stöder det vi strävar efter i norra Europa, säger Annette Kröger, vd för Nord- och Centraleuropa på Allianz Real Estate.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige