Image
Kerstin Lindberg Göransson, Amanda Lundeteg och Terje Johansson.
Kerstin Lindberg Göransson, Amanda Lundeteg och Terje Johansson. Bild: Cina Stensson, Linnea Jonasson, MKB

Allbrightavtalet: Hur ser incitamenten ut?

Fastighetskvinnan I våras undertecknade fyra storbolags-vd:ar Allbrightavtalet och åtog sig därmed att arbeta strukturerat med jämställdhetsfrågor inom flera olika områden. På seminariet Fastighetskvinnan kommer Allbrights vd Amanda Lundeteg och två av vd:arna att berätta mer om arbetet. Vilka är drivkrafterna och utmaningarna - och hur ser de ekonomiska incitamenten ut?
Publicerad den 29 Maj 2017

Fyra storbolag – Akademiska Hus, MKB, Castellum och Forsen – undertecknade i våras Allbrightavtalet och åtar sig att arbeta på ett strukturerat sätt med jämställdhetsfrågorna. Bland annat ska de budgetera för ett aktivt jämställdhetsarbete, erbjuda medarbetare och ledningsgrupp normkritiska utbildningar och sätta in aktiva åtgärder för att båda könen ska vara representerade till mellan 40 och 60 procent i ledningsgrupperna.

På seminariet Fastighetskvinnan på Grand Hotel i Stockholm den 7 september kommer Akademiska Hus vd Kerstin Lindberg Göransson och MKB:s vd Terje Johansson att berätta mer om avtalet och arbetet – tillsammans med Allbrights vd, Amanda Lundeteg som brukar ligga i topp på listor som rankar framtidens viktigaste makthavare.

Seminariet Fastighetskvinnan hålls på Grand Hotel i Stockholm den 7 september. Det är ett brett fastighetsseminarium, delvis med inriktning på jämställdhets- och mångfaldsfrågor. De allra flesta talarna är kvinnor – männen är bara med på scen när det handlar om jämställdhets- och mångfaldsfrågor.

Du anmäler dig till seminariet här.

Seminariet avslutas med prisutdelningen för utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna. Glöm inte att nominera dina favoriter, senast den 9 juni.

FAKTA/
Kerstin Lindberg Göransson är sedan hösten 2011 vd för Akademiska Hus. Hon var dessförinnan i tolv år flygplatsdirektör på Stockholm Arlanda Flygplats - och var med i skapandet av Swedavia - och har också bland annat varit finans- och ekonomidirektör på Scandic Hotels.

Amanda Lundeteg är sedan 2013 vd för stiftelsen Allbright som arbetar för jämställdhet och diversifiering på ledande positioner i näringslivet. Hon är ekonom från Uppsala universitet och har även en examen från Institute for International Business i New York. Hon toppade TCO:s lista över Framtidens Mäktigaste år 2016. Hon har även rankats högt upp på listor som Näringslivets superkommunikatörer, Sveriges supertalanger och Årets uppstickare.

Terje Johansson är sedan 2013 vd för MKB, Malmös Kommunala Bostadsbolag. Han har tidigare varit vd för HFAB i Halmstad och utvecklingschef på Framtiden i Göteborg. Han har gått Förvaltningslinjen vid Göteborgs Universitet och har även arbetat på Konsument Göteborg, bland annat som tillförordnad konsumentchef.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Fastighetskvinnan 2019

Var: Grand Hotel, Stockholm.

När: Onsdag 4 september 2019, 09.00 - 16.00 (registrering och frukostmingel från 8.15).

Pris: 4995 kronor exkl. moms

Du anmäler dig till seminariet här.

Ambitionen är Fastighetskvinnan ska vara det mest inspirerande fastighetsseminariet i Sverige, där framgångsrika förebilder lyfts fram i rätt sammanhang, vilket i förlängningen leder till en bredare och mer jämställd fastighetsbransch - ett affärsseminarium som gör skillnad!

Förutom klassiska business-punkter behandlar seminariet också mångfaldsfrågor i det svenska näringslivet, med fokus på fastighetsbranschen. Unikt för seminariet är att de allra flesta av talarna är kvinnor – manliga talare medverkar endast i punkterna som handlar om jämställdhet och mångfald.

Men Fastighetskvinnan är inte ett event som bara riktar sig till kvinnor. Det riktar sig till alla som vill nätverka, bli inspirerade och uppdaterade om trenderna på fastighetsmarknaden.

Seminariet avslutas med prisutdelningen för utmärkelsen Årets Unga Fastighetskvinna.

Det är nu sjätte gången vi genomför det här eventet. Du kan läsa om förra årets seminarium här.

Har du frågor eller funderingar? Tips eller idéer om vad som borde tas upp på seminariet? Kontakta:

Nicklas Tollesson
0705 - 84 14 02
nicklas@fastighetssverige.se

Eddie Ekberg
0736 - 57 43 16
eddie@fastighetssverige.se

Se filmen från 2019 års event här:Partners:


 

 


 


  

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY