Image

Alfa Laval vill dra sig ur hyresavtal

JURIDIK Ronneby kommuns fastighetsbolag renoverade Alfa Lavals lokaler för 13 miljoner kronor. Men bara nio månader senare vill Alfa Laval flytta – och slippa kostnaderna.
Publicerad den 5 Mars 2009

– Jag förstår inte hur de kan resonera så, säger Dennis Roberteus, vd för Abri, Ronnebys industrifastighetsbolag, till Blekinge läns tidning.

Det hela handlar om att Alfa Laval bestämt sig för att flytta från sina nya lokaler mitt emot huvudfabriken. Och det knappt ett år efter att lokalerna invigdes och kommunens fastighetsbolag renoverat dem för 13 miljoner kronor.

– Nu ska vi ta upp en diskussion med Abri om hur vi ska göra med lokalerna. Vi har inte för avsikt att använda dem mer, säger Gunnar Olsson, platschef för Alfa Laval i Ronneby till BLT.

Totalt är de nya lokalerna på 4 200 kvadratmeter och Abri tänker inte låta Alfa laval slippa undan.
- Vår grundinställning är att avtalet ska fullföljas. Det är en stor summa vi har satsat, säger Dennis Roberteus till BLT.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige