Image
Nacka Strand
Nacka Strand Bild: Vasakronan

Alecta storköper i Nacka Strand

Transaktioner Alecta köper tio fastigheter – 110 000 kvadratmeter – av Carlyle i Nacka Strand.
Publicerad den 16 Januari 2017

Carlyle köpte hela området av Vasakronan 2012. Carlyle har utvecklat området och sålt en del tidigare. Nu säljer man resterande kommersiella delar till Alecta.

Affären omfattar 110 000 kvadratmeter uthyrningsbar area och cirka 300 kommersiella hyresgäster.

Fastigheterna innehåller i huvudsak kontor, hotell, publika lokaler och utbildningslokaler. Alecta tillträdde fastigheterna den 11 januari 2017.

Nacka Strand omvandlades i huvudsak i början av 90-talet, dels genom konvertering av den gamla bilfabriken från 30-talet och dels genom nyproduktion av ett flertal kontorsbyggnader.

Hela området förvärvades 2012 av Carlyle som sedan förvärvet arbetat med att ta fram nya detaljplaner som tillåter nybyggnad av bostäder och konvertering av kontor till bostäder. Det finns en plan att skapa cirka 1 500 nya lägenheter i Nacka Strand vilket i sin tur innebär ytterligare satsningar på service och kommunikationer de kommande åren.

– Vi är mycket glada över förvärvet av de kommersiella delarna av Nacka Strand. Nacka Strand med sin diversifierade hyresgäststruktur och goda utvecklingsmöjligheter gör att affären är intressant för oss. Nacka är en av Sveriges snabbast växande kommuner och beslutet att förlänga tunnelbanan till Nacka centrum ger självklart området ännu större attraktionskraft på sikt. Efterfrågan på lokaler i området är hög och etableringen av Stockholm Fashion District med 12 000 kvadratmeter lokaler är ett exempel på verksamheter som nu finns i Nacka Strand. Vi ser investeringen i Nacka Strand som långsiktig och vi fortsätter utvecklingen tillsammans med andra aktörer inom området, säger Fredrik Palm, chef Fastigheter Alecta.

Alectas juridiska rådgivare i transaktionen var Falkenborn Advokatbyrå.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Saxborn: "Kanske starkast i hela Norden"

Bolag Under fredagen presenterade Castellum sin rapport för det fjärde kvartalet 2019 och även om man inte lyckades nå upp till analytikernas förväntningar gällande förvaltningsresultatet ser Henrik Saxborn positivt på vad som komma skall: "Ser fram emot att få användning av vår starka balansräkning".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY