Image

Alecta förlänger med Newsec

Bolag Alecta förlänger förvaltningsavtalet med Newsec, gällande pensionsbolagets svenska fastighetsbestånd om cirka 770 000 kvadratmeter. De nya avtalet löper fram till våren 2014.
Publicerad den 31 Juli 2012

Newsec har sedan 2007 haft uppdraget att förvalta fastigheter för Alectas räkning och sedan våren 2010 ansvarat för förvaltningen av hela det svenska fastighetsbeståndet.

- Våra kunder köper kvalitet och kompetens och vi är väldigt stolta över att ha fått förlängt förtroende från Alecta och ser fram emot ett fördjupat samarbete där vi erbjuder hela vårt förvaltnings- och projektkunnande samt vårt uthyrningsnätverk, säger Tobias Larsson, kundansvarig på Newsec Asset Management.

Uppdraget omfattar ekonomisk och teknisk fastighetsförvaltning, inklusive uthyrning och projektstyrning, samt styrning och samordning av drift och underhåll.

Fastighetsbeståndet består främst av handels- och kontorsfastigheter med en total yta om cirka omkring 770 000 kvadratmeter och ett årligt hyresvärde om cirka 1,3 miljarder kronor. De 66 fastigheterna är belägna i Mälardalen och söderut.

- Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Newsec de kommande åren. Inte minst med tanke på vår relativt stora projektportfölj är det viktigt att ha en nära relation med en kompetent och bred samarbetspartner, säger Fredrik Palm, head of real estate Sweden på Alecta Investment Management Real Estate.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Newsec på Branschguiden

Newsec – The Full Service Property House in Northern Europe – erbjuder fastighetsägare, investerare och lokalanvändare ett helhetsutbud av tjänster inom rådgivning och förvaltning.

Newsec grundades 1994 och är idag ett partnerägt bolag med ca 2500 medarbetare fördelade på samtliga sju marknader i Norden och Baltikum. Tack vare stora volymer, lokal närvaro och bredd och djup inom många olika verksamhetsområden har Newsec unik kunskap om fastighetsmarknaden i norra Europa.

Sedan 2001 har Newsec två gånger per år gett ut Newsec Property Outlook, en översiktlig och kost...

Läs mer om Newsec på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Combify revolutionerar stadsutvecklingens största problem och får medalj av Konungen

Bygg/Arkitektur Kungens medalj och stora investerare. Combify har tagit sig an kanske ett av byggbranschens största problem – informationen. Särskilt den om tidiga detaljplaner, berättar en av medgrundarna. I Combifys plattform man hitta allt från detaljplaner, markanvisningar, planprocesser och fastighetsdetaljer. Att lösa problem och berätta berättelsen om staden är grunden i den framgång som Rim Alexandra Halfya och Alaa Alshawa gjort med deras plattform.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige