Image

Alecta förlänger med Newsec

Bolag Alecta förlänger förvaltningsavtalet med Newsec, gällande pensionsbolagets svenska fastighetsbestånd om cirka 770 000 kvadratmeter. De nya avtalet löper fram till våren 2014.
Publicerad den 31 Juli 2012

Newsec har sedan 2007 haft uppdraget att förvalta fastigheter för Alectas räkning och sedan våren 2010 ansvarat för förvaltningen av hela det svenska fastighetsbeståndet.

- Våra kunder köper kvalitet och kompetens och vi är väldigt stolta över att ha fått förlängt förtroende från Alecta och ser fram emot ett fördjupat samarbete där vi erbjuder hela vårt förvaltnings- och projektkunnande samt vårt uthyrningsnätverk, säger Tobias Larsson, kundansvarig på Newsec Asset Management.

Uppdraget omfattar ekonomisk och teknisk fastighetsförvaltning, inklusive uthyrning och projektstyrning, samt styrning och samordning av drift och underhåll.

Fastighetsbeståndet består främst av handels- och kontorsfastigheter med en total yta om cirka omkring 770 000 kvadratmeter och ett årligt hyresvärde om cirka 1,3 miljarder kronor. De 66 fastigheterna är belägna i Mälardalen och söderut.

- Vi ser fram emot ett fortsatt bra samarbete med Newsec de kommande åren. Inte minst med tanke på vår relativt stora projektportfölj är det viktigt att ha en nära relation med en kompetent och bred samarbetspartner, säger Fredrik Palm, head of real estate Sweden på Alecta Investment Management Real Estate.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige