Image
finished_mosaicAkka
finished_mosaicAkka

Akka köper Skåneportfölj av Heimstaden

Transaktioner Akka Egendom har avtalat om förvärv av 21 fastigheter, belägna i Eslöv, Klippan och Örkelljunga, från Heimstaden Bostad. Beståndet omfattar totalt drygt 32 000 kvadratmeter, varav cirka 26 500 kvadratmeter avser BOA fördelat över 395 lägenheter.
Publicerad den 15 Februari 2022

– Akka stärker genom detta förvärv ytterligare sin position i Skåne och når nu ett delbestånd med över 1 000 lägenheter i regionen. Vi ser fram emot att få välkomna alla nya hyresgäster till Akka samt genom aktiv, närvarande och långsiktig förvaltning jobba vidare med dessa fastigheter, säger Henrik Jussi-Pekka, vd på Akka Egendom och Möller & Partners.

– Vår ambition är alltid att äga långsiktigt och bygga upp en lokal förvaltning för att garantera en effektiv förvaltning. När vi inte når den volym vi eftersträvar för att etablera en lokal förvaltning, då är det bättre att någon med en starkare lokal närvaro tar över, säger Mattis Falkentoft, transaktionschef Sverige.

Akka Egendom har efter förvärvet ett bostadsbestånd uppgående till drygt 3 600 lägenheter, fördelat över sex förvaltningsregioner. Bolaget ägs av dess ledning samt ett antal svenska institutionella investerare.
Tillträde av fastigheterna sker den 1 april 2022.

Akka Egendoms rådgivare har varit Kilpatrick Townsend & Stockton och Sweco.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige