Image

Akelius satsar på nya marknader

Bolag Akelius Fastigheter planerar att köpa bostadsfastigheter på två nya marknader; London och Toronto. - Vi hoppas kunna göra någon affär i London före årsskiftet, säger Akelius koncernchef Pål Ahlsén till Fastighetssverige.
Publicerad den 1 September 2011
Pål Ahlsén. Bild: Akelius. Bild: Akelius Fastigheter
Pål Ahlsén. Bild: Akelius.

Akelius äger i dag fastigheter för cirka 30 miljarder kronor, i Sverige och Tyskland. Bolaget gick in i Tyskland 2006, och vidgar alltså nu vyerna.

- Vi har för avsikt att bygga upp bestånden i London lugnt och försiktigt. I Tyskland har vi kommit upp i 11 000 lägenheter på fem år. Jag vet inte om det kommer att gå lika snabbt på de här marknaderna, men på sikt finns det förutsättningar för att vi ska bli lika stora här, säger Pål Ahlsén.

Hur långt har ni kommit?
- I London är vi inne i due diligence-processen för några fastigheter som kan bli de första förvärven. När det gäller Toronto kommer vi att skicka över vår första person för att titta på eventuella förvärv i september.

Vad lockar med London och Toronto?
- Liksom i Tyskland har vi möjlighet att uppgradera hyresrätter till den standard vi och hyresgästen önskar. Vill de ha kvar linoleum-mattan kan de få det, men vill de ha parkett så får de det.

- Det är så vi vill ha det i Sverige också, och vi har gjort i ordning en visningslägenhet i Malmö som visar vad vi pratar om. Det finns en stor efterfrågan på en differentierad standard på hyresmarknaden, och vi tror att vi ska kunna få se detta även i Sverige i framtiden. Vi satsar överhuvudtaget mycket på att uppgradera lägenheter, både i Sverige och Tyskland, och det kommer vi att göra på de nya marknaderna också.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige