Image

Akelius brittiska satsning: 10 000 lägenheter

Bolag Akelius Fastigheters satsning i England går framåt. CBRE har fått köpuppdraget och målet är att Akelius ska köpa 10 000 lägenheter på fem år.
Publicerad den 7 November 2011
Roger Akelius. Foto: Nicklas Tollesson. Bild: Nicklas Tollesson
Roger Akelius. Foto: Nicklas Tollesson. Lars Lindfors. Bild: Apartment Bostad. Bild: Akelius
Lars Lindfors. Bild: Apartment Bostad.

Financial Times uppmärksammade de stora planerna i helgen. Om planerna genomförs blir Akelius en av de största hyreshusägarna också i Storbritannien.

Lars Lindfors, vd för Apartment Bostad, är ansvarig för Englandssatsningen. Han säger till Financial Times att man kommer att satsa på London och närbelägna förorter.

Det är inte känt hur mycket pengar som ska pumpas in i projektet, men en rimlig gissning vore runt 3,2 miljarder dollar, cirka 21 miljarder kronor, skriver FT.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige