Image
Åke Sundvall får markanvisning i Norra Djurgårdsstaden.
Åke Sundvall får markanvisning i Norra Djurgårdsstaden. Bild: Åke Sundvall

Åke Sundvall får markanvisning i Norra Djurgårdsstaden

Bygg/Arkitektur I Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden har Åke Sundvall fått en markanvisning att bygga cirka 120 hyresrätter samt en förskola med fyra avdelningar.
Publicerad den 6 Mars 2019

I Tjärkajen som är en del av planområdet Kolkajen i Norra Djurgårdsstaden ska Åke Sundvall uppföra cirka 120 hyresrätter. Utöver detta kommer vi även att bygga en förskola med plats för fyra avdelningar.

Etappen ligger utmed Husarviken och Värtan och gränsar till Gasverket som blir ett nav för kultur och upplevelser men också stadsdelsservice. På andra sidan Husarviken ligger nationalstads-parken med sina stora grönområden. Åke Sundvalls kvarter kommer att ligga nära angränsande till den så kallade "Vattenarenan".

– Vi ser fram emot att ännu en gång få vara med att utveckla denna fina dynamiska stadsdel. Nu tar det spännande arbetet vid med gestaltning samt ekologisk- och social hållbarhet, säger Martin Sundvall, vd på Åke Sundvall Byggnads AB.

Inom Kolkajen planeras för cirka 1 500 nya bostäder varav 40 är flytande studentlägenheter, 2 förskolor och cirka 11 000 kvadratmeter kommersiella ytor, samt parker, torg, kajer och en vattenarena. Här möter Gasverket vattnet. De gamla byggnaderna och den gamla kollossningskajen bevaras. En ny ö möjliggör attraktiva södervända kajer med möjlighet till bad och fler lägenheter i vattennära läge. Planens många offentliga miljöer med olika karaktär blir goda mötesplatser, som kan locka en bred grupp boende och besökare närmast Värtans vatten.

I området planeras för utomhusbad, båthamnar, parkområden, restauranger och caféer. Det kommer göra området till en spännande och vacker plats för alla stockholmare att umgås och vistas på. Utbyggnaden i vattnet skapar också kanaler och en inre vattenbassäng som lämpar sig för olika aktiviteter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige