Image

Akademiska Hus vinner upphandling på Malmö högskola

Bygg Akademiska Hus vann upphandlingen av byggnaden Niagara på Malmö högskola, i konkurrens med sju andra bolag. Niagara ska innehålla utbildning inom kultur och samhälle och den blir också ett centrum för teknikstudier. Investeringen beräknas till 560 miljoner kronor.
Publicerad den 8 Mars 2011

– Vi är stolta och nöjda över att få uppdraget. Niagara innebär en ökning av vårt bestånd i en spännande region, men också en möjlighet att få vara med och fortsätta att utveckla Malmö högskola och stärka den fysiska identiteten, säger Unni Sollbe, regiondirektör på Akademiska Hus Syd.

– Vi är glada att upphandlingen är avslutad och ser med tillförsikt fram emot en spännande resa och ett långsiktigt arbete tillsammans med Akademiska Hus. Jag är fullt övertygad om att det här kommer att bli mycket bra, säger Birgitta Wickman, fastighetschef på Malmö högskola.

Bruttoarean är 24 000 kvadratmeter och kostnaden för projektet är beräknat till 560 miljoner kronor. Bygget beräknas starta till hösten 2012 med inflyttning våren 2015. Arkitekt för Niagara är Lundgaard och Tranberg Arkitekter A/S i Köpenhamn.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige