Image
Akademiska Hus säljer mark i Linköping till kommunen.
Akademiska Hus säljer mark i Linköping till kommunen. Bild: Linköpings kommun.

Akademiska Hus säljer mark till Linköpings kommun

Transaktioner Akademiska Hus och Linköpings kommun har tecknat avtal om försäljning av drygt 110 000 kvadratmeter mark i anslutning till stadsdelen Vallastaden till en köpeskilling om cirka 150 miljoner kronor.
Publicerad den 13 April 2022

Försäljningen består av tre separata markområden som utgör en del av stamfastigheten Linköping Intellektet 1 med placering öster om Campus Valla och i direkt anslutning till den framväxande stadsdelen Vallastaden. Akademiska Hus säljer marken till Linköpings kommun i syfte att kommunen ska kunna detaljplanelägga och expandera Vallastaden.

– Nu kan Vallastaden växa ytterligare och fortsätta förstärka området med ny innovativ arkitektur, fler bostäder och utökad service, säger Muharrem Demirok (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden.

Försäljningen av marken kommer även att leda till att Campus Vallas attraktivitets stärks.
– Försäljning bidrar i förlängningen till ett än attraktivare Campus Valla. Området berikas med närhet till en större sammanhängande stadsdel, som kan bidra till att tydligare länka samman Campus Valla med Linköping och stärka de befintliga kopplingarna till Vallastaden och Linköpings Science Park, säger Anna Alsborger, fastighetsdirektör på Akademiska Hus.

Linköpings kommun tillträder den 1 juni 2022.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige