Image

Akademiska Hus investerar i ny klätterhall på Campus Umeå

Bygg/Arkitektur Den nya klätteranläggningen innebär en tillbyggnad av IKSU sport och målet är att de nya lokalerna ska kunna ta emot cirka 3 500 besökare per vecka och hålla OS-standard.
Publicerad den 17 Februari 2017
Den nya anläggningen innebär en tillbyggnad av 1 800 kvadratmeter.  Bild: Tirsén & Aili
Den nya anläggningen innebär en tillbyggnad av 1 800 kvadratmeter.

Akademiska Hus investerar 52,7 miljoner kronor i projektet.

– IKSU är en betydelsefull del av universitetsstaden och en viktig pusselbit för Umeå universitet som idrottsuniversitet. Det är roligt att kunna utveckla en redan unik anläggning till att nå ännu högre potential, säger Peter Bohman, marknadsområdesdirektör, Akademiska Hus.

Den nya klätterhallen kommer att inrymma en fri klättringshöjd om 17 meter och ligga i direkt anslutning till befintliga byggnader där även en ny entré skapas för att förbättra inflödet i lokalerna. Anläggningen kommer att inneha OS-standard och även certifieras enligt Svenska Klätterförbundets guldstandard för klätterhallar.

– Klättring som sport växer snabbt i såväl Sverige som resten av världen, 2020 kommer det för första gången vara en OS-gren vid Tokyos Olympiska Spelen och vi är glada över att IKSU kan utvecklas med en klättringshall av den nya OS-standarden, säger Margareta Ericsson Lif, vd/sportchef, IKSU.

Totalt kommer nybyggnaden omfatta cirka 1 800 kvadratmeter BTA. I samband med projektet kommer även mindre ombyggnationer ske i befintliga lokaler där cirka 300 kvadratmeter berörs. Ombyggnationen sker för att få en effektivare och mer sammanhållen verksamhet för såväl medlemmar och kunder som personal och skapa bättre inpasseringsmöjligheter, flöden för besökare, samt förbättra service och försäljningsytor.

Bygglovsansökan är påbörjad och planerad byggstart är april 2017 med inflyttning september 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige