Image

Akademiska Hus bygger om på KTH

BYGG KTH och Akademiska hus har tecknat avtal om att bygga om för institutionerna Materialvetenskap och Byggvetenskap inom KTH-området för 137 miljoner kr.
Publicerad den 17 Mars 2009

Ombyggnaden ska ske i Bergs gamla lokaler där två stora labbhallar ska förädlas till 100 nya kontorsrum, flera mötesrum och mindre labblokaler. Totalt är ombyggnaden cirka 10 360 kvadratmeter.

- De nya skräddarsydda lokalerna kommer starkt att bidra till ytterligare samarbeten inom skolan och en modernisering av KTH, säger Anders Lundgren, förvaltningschef på KTH.

En total ombyggnad ska ske och byggnaden kommer att utrustas med modern ventilation och teknik men samtidigt behålla sin k-märkta 60-talsprägel. Inflyttning sker i oktober 2010.

- Projektet följer vår strävan att ytterligare utveckla Stockholm som en kunskapsstad, säger Sten Wetterblad, regiondirektör för Akademiska hus, Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige