Image

Ahlström och Gustavsson köper Fasticon Kompetens

Bolag Fasticon Holding säljer Fasticon Kompetens till Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB och Fasticon Kompetens vd Jonas Gustavsson.
Publicerad den 15 Maj 2015
Jonas Gustavsson. Bild: Fasticon Kompetens
Jonas Gustavsson.

Köpeskillingen uppgår till cirka 35 miljoner kronor. Byggmästare Anders J Ahlström Holding förvärvar cirka 70 procent av aktierna och Jonas Gustavsson förvärvar via bolag cirka 30 procent av aktierna. Vd Jonas Gustavsson och personal följer med Fasticon Kompetens i försäljningen.

Fasticon startade 2007 Fasticon Kompetens och har tillsammans med Jonas Gustavsson utvecklat dotterbolaget till Sveriges ledande företag inom kompetensförsörjning i fastighetssektorn. Företaget har expanderat kraftigt under dessa åtta år till en omsättning på cirka 80 miljoner kronor och ett 50-tal anställda. Verksamheten är riktad mot strategisk kompetensförsörjning med stödtjänster och koncept inom rekrytering och interimslösningar.

Fasticon Kompetens har ambitionen att även i framtiden vara fastighetsbranschens strategiska partner i kompetensfrågor och personalförsörjningsfrågor. Målet är att genom tillväxt förstärka sin nuvarande position samt bredda sitt utbud av tjänster och sin närvaro inom hela samhällsbyggnadssektorn. Fasticon Kompetens och Fasticon kommer även i framtiden fortsätta att tillsammans utveckla varumärket Fasticon och sitt nära samarbete.

- Vi har utvecklat Fasticon Kompetens till en branschledare inom kompetensförsörjning sedan dotterbolaget startades 2007, kommenterar Lennart Andersson, en av huvudägarna i Fasticon. Den affärsmodell och de system som utvecklats inom bolaget ger möjligheter att expandera verksamheten till andra delar inom samhällsbyggnadssektorn och till andra personalkategorier. Vi har bedömt att detta sker bäst med annan ägare.

- Alla bolag, även de som består mest av tillgångar som tegelsten och murbruk, behöver duktiga personer som optimerar förvaltningen och ser till att kunderna oavsett om de är privata, kommersiella eller offentliga trivs och mår bra, kommenterar Mikael Ahlström, styrelseordförande i Byggmästare Anders J Ahlström Holding.

- Fasticon Kompetens är ledande i Sverige på att hitta och på olika sätt förmedla duktiga personer i fastighetsbranschen. Vi ser att vårt stora delägande och samarbete med Fasticon Kompetens kommer att stötta bolaget i dess långsiktiga utveckling och arbete för sina klienter, samtidigt som det kommer gagna våra värdeskapande aktiviteter inom olika områden.

Fasticons kärnverksamhet är rådgivning inom fastighetssektorn med affärsstöd, upphandling och förvaltningsstöd. Fasticons affärsmodell är att erbjuda rådgivning och tjänster i hela värdekedjan till företag och organisationer med fastighetsrelaterad verksamhet. Fasticons ambition är att, genom utveckling av koncept och tjänster som ligger i tiden, bidra till att utveckla sina kunders verksamheter samt vara en mötesplats för branschens aktörer.

- Vi kommer också fortsättningsvis att samarbeta med Fasticon Kompetens i kompetens-relaterade frågor. Fasticon Kompetens och Fasticon kommer att behålla sina väl inarbetade varumärken, kommenterar Lennart Andersson.

- Fasticon, som genomgår ett generationsskifte, har sett en möjlighet att kapitalisera på den utveckling som Fasticon Kompetens haft under de senaste åtta åren, säger Lennart Andersson. Vi får en köpeskilling på cirka 35 miljoner kronor och kan nu fokusera på att fortsätta utveckla konsultverksamheten med fokus på fastighetssektorn.

Byggmästare Anders J Ahlström Holding AB (publ) är moderbolag i en samhällsorienterad fastighetskoncern med bestånd inom det så kallade miljonprogrammet. Strategin är att genom en kombination av nytänkande inom kommunikation, finansiering samt drift och underhåll, kopplat till en stor satsning på sociala aktiviteter, skapa värde för säljare, boende och bolaget självt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige