Ahlsell introducerar Move Up – ett nytt koncept för omflyttningsrenoveringar

Bolag Under det gångna året har en rad fastighetsbolag fått upp ögonen för Ahlsells nya koncept för omflyttningsrenoveringar, Move Up. Konceptet bygger på Ahlsells långa erfarenhet av att hjälpa fastighetsförvaltande företag och ett nära samarbete med ledande leverantörer.

Skicka till e-post

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Under de kommande åren står både allmännyttiga och privata fastighetsägare inför stora renoveringsbehov. Det handlar både om mer omfattande renoveringar, men också om renoveringar där man fokuserar på en viss del av lägenheten eller vill höja standarden och skapa mer miljövänliga boenden.

– Tanken bakom Move Up är att vi vill kunna erbjuda en både trygg, effektiv och lönsam process kring omflyttningsrenoveringar, säger Benny Petersson som är key account manager på Ahlsell med ansvar för landets största privata fastighetsbolag. Det är viktigt att säkra fastigheternas värde och utnyttja dess framtida potential, men också att skapa hem som hyresgästerna trivs och mår bra i.

En omflyttningsrenovering innebär att när en tidigare hyresgäst flyttat ut, rustas lägenheten upp för att en ny hyresgäst snabbt ska kunna flytta in. Fördelarna är minimerade driftskostnader, möjlighet att omförhandla hyran och inte minst nöjda hyresgäster som får flytta in i en nyrenoverad och fräsch lägenhet.

Rätt produkter till rätt plats i rätt tid

Ett Move Up-samarbete med Ahlsell inleds med ett möte där man tillsammans tittar på vilka behov och ambitioner som finns med fastighetsbeståndet. Redan på ett tidigt stadium väljs ett sortiment som förpackas i ett eller flera lägenhetspaket. Det sparar in på framtida arbete, förenklar administrationen och skapar en enhetlig standard.

– Vi vill bidra till en trygg förvaltning under lång tid och hjälper kunden att göra bra materialval, säger Benny Petersson. Vi lyfter fram produkter som är energieffektiva och har lång garantitid. För att underlätta för de entreprenörer som gör avropen jobbar vi mycket med beställningsmallar.

När kunden har gjort en uppskattning av hur många lägenheter som kommer att renoveras under en viss period skrivs ett avtal. Detta ger Ahlsell möjlighet att förhandla med sina leverantörer och ta fram en kostnadseffektiv lösning. Avtalet ligger också till grund för att artiklarna ska finnas i lager och kunna levereras när de behövs.

Efter det att en hyresgäst sagt upp sitt kontrakt rullar arbetet igång. En beställning görs och samma dag som lägenheten står tom finns både arbetskraft och material på plats. Beställningarna administreras på samma sätt oavsett om det handlar om tre lägenheter i samma trappuppgång eller tio lägenheter utspridda över hela Sverige. Rätt produkter levereras till rätt plats vid rätt tidpunkt för att arbetet ska flyta smidigt.

Modern och enhetlig standard i alla renoverade lägenheter

Per Lagerlöf är inköpschef på Balder som äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell i de nordiska länderna. Hösten 2016 blev Balder det första fastighetsbolaget som gick in i en Move Up-process i samarbete med Ahlsell.

– Ahlsells koncept Move Up går helt i linje med vår produkt HEM där vi ger våra äldre lägenheter en rejäl ansiktslyftning med modern och enhetlig standard, oavsett var i Sverige de ligger. Uppgraderingen görs då våra lägenheter sägs upp för att sedan stå klara när det är dags för nästa hyresgäst att flytta in. Konceptet underlättar vårt arbete genom att vi får tillgång till ett utvalt sortiment som är skräddarsytt för våra behov.

Balder har som målsättning att renovera så många lägenheter som möjligt. Det innebär upp till tio lägenheter eller fler per månad som blir vakanta i de stora miljonprogramsområdena. I Ahlsells åtagande ingår att leverera inredningsdetaljer till badrum och lägenhet.

– Vi är nöjda med Move Up-konceptet och samarbetet med Ahlsell så här långt, men visst finns det en förbättringspotential. Logistiken kan effektiviseras ytterligare och förpackningarna får gärna bli mer genomtänkta. Dessutom borde ännu fler produktområden kunna ingå i Move Up, anser Per Lagerlöf.

Inför 2018 har Ahlsell skapat en dedikerad Move Up-grupp bestående av ett antal innesäljare som ska bistå kunderna under hela processen. I deras arbetsuppgifter ingår bland annat att ta fram förslag på artiklar, göra beställningsmallar, hantera beställningar, ansvara för leveranser och logistikfrågor samt att agera kontaktpersoner till kundernas entreprenörer.

Vår satsning på Move Up ligger helt i linje med Ahlsells löfte att göra våra kunders vardag lite enklare, avslutar Benny Petersson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDFMer från Fastighetssverige
Newsflash

Daniel Gorosch lämnar JLL

Bolag Tar över som vd för Svenska Bostadsfonden.


2,5 års fängelse för BRF-bedrägeri

Juridik Dom har slutligen fallit i bedrägerihärvan kring en av Malmös största bostadsrättsföreningar, HSB-föreningen BRF Ida i Malmö.

…Och föreningen får tillbaka 9,5 miljoner

Juridik Skickade sju förskottsfakturor men levererade ingenting. Nu tvingas Malmöbolaget betala tillbaka.


Fastighetsmarknadsdagen Uppsala
Tomas Hermansson, Magnus Alteskog och Marie Engström, Serneke.

Nya aktörer satsar på Uppsala

Fastighetsmarknadsdagen Uppsala Uppsalas fastighetsmarknad lockar allt fler investerare. På Fastighetsmarknadsdagen Uppsala den 11 oktober samlar vi flera aktörer som nyligen har valt att gå in i staden.


Lågpriskedja fortsätter att ta stryk – har stängt en butik

Handel Ökande förlust tvingar ägarna till att skjuta till mer pengar.


Här är Wilner Andersons nya jobb

Karriär Den tidigare Agora- och Steen och Ström Sverige-vd:n har fått nytt uppdrag. "Ska bli mycket inspirerande".


Visionsbild av utvecklingsområdet i västra Trelleborg.

Midroc och Serneke utvecklar ny stadsdel i Trelleborg

Bygg/Arkitektur Omvandlar äldre industriområde till nytt bostads- och rekreationsområde med plats för cirka 1 000 nya bostäder, servicelokaler och en ny strand och strandpromenad.


KAB köper Erlandsson Byggs huvudkontor

Transaktioner KAB Fastigheter köper fastigheten Bildskärmen 3, med Erlandsson Byggs huvudkontor, i Mölndal.


Real Holding: Fler ägare, likviditetsgaranti avslutas

Bolag Antalet aktieägare i Real Holding, noterat på Nordic MTF, hade vid halvårsskiftet ökat till drygt 800. Detta tillsammans med en allt större handel i bolagets stamaktie har lett till att styrelsen fattat beslutet om att avsluta den tjänst för likviditetsgaranti som tidigare tillhandhållits av Erik Penser Bank per 1 juli 2018.


Diös satsar på elbilar.

Diös utvecklar infrastruktur för elbilar

Energi/miljö Med start i höst kommer Diös tillsammans med Vattenfall att samarbeta gällande utveckling av infrastruktur för elbilar i Diös tio prioriterade tillväxtstäder från Gävle till Luleå. Satsningen bygger på Vattenfalls lösning InCharge och innebär att cirka 700 laddplatser kommer att etableras på lättillgängliga platser under en period av tre år.


Så ska Vectura dubbla marknadsvärdet

Bolag Efter att ha landat ännu ett stort Life scienceprojekt spänner Wallenbergarnas Vectura Fastigheter bågen ytterligare: "Vi ser framemot att vara med och fortsätta utveckla forsknings- och innovationsklustret i Hagastaden", säger bolagets vd Susanne Ekblom.


Problemkantat höghusprojekt skrotas – igen

Bygg/Arkitektur Efter att flera olika bolag och arkitekter försökt få igång det extravaganta projektet i mer än tio års tid skrotas det nu slutligen helt.


Fastighetsmarknadsdagen Skåne

Fördomsfri rekrytering för lönsamma affärer

Fastighetsmarknadsdagen Skåne Kompetensbristen är en av bygg- och fastighetsbranschens stora bromsklossar och ett stort hinder för att förverkliga alla stora planer och visioner i regionen. Samtidigt finns det kompetens – men här sätter kanske fördomar stopp? Hur kommer man tillrätta med det här? Den som har svaret blir framtidens vinnare. Missa inte samtalet på Branschens mötesplats i Skåne den 28 augusti på Malmö Live!


Flemingsberg ska utvecklas till nytt internationellt affärscentrum

Bygg/Arkitektur Huddinge kommun och ett konsortium av flera fastighetsaktörer har ingått en avsiktsförklaring om att de närmaste tio åren utveckla centrala delar av Flemingsberg till ett ledande internationellt affärsdistrikt. Beslutet är första steget i visionen att Flemingsberg ska gå från en regional kärna till en internationell affärs- och forskningshubb vid namn Stockholm South Business District.


EKO öppnar 8 000 kvadrat i Sundsvall

Uthyrning För en tid sedan ingick duon RED (Rico Estate Development AB) och Peritas ett avtal om markförvärv i östra delen av Birsta handelsområde i Sundsvall, alldeles intill ICA Maxi. Första hyresgästen i projektet blir EKO Stormarknad.


Två SSM-projekt slutsålda

Bolag SSM:s projekt Turbinhallen och The Tube är nu slutsålda.


MP:s bostadspolitiska förslag

Bostäder Miljöpartiet, med bostadsminister Peter Eriksson har presenterat sina bostadspolitiska förslag inför valet.


Lager 157 till Storheden i Luleå

Uthyrning Lager 157 väljer Storhedens handelsplats för sin etablering i Luleå. Svenska Handelsfastigheter påbörjar nu hyresgästanpassningar inför den planerade butikinvigningen i slutet av oktober.


Willhem satsar grönt

Ekonomi/Finansiering Willhem etablerar grönt ramverk och avser emittera en första grön obligation.


Lokal Direkt Skandinavien AB rekryterar i Stockholm

Karriär Lokal Direkt har rekryterat Linn Ericsson som ny fastighetskonsult i Stockholm.


Oslo.

"Norge har en hög och stark köpkraft"

Bolag Det svenska intresset för den norska fastighetsmarknaden fortsätter vara starkt. Under sommaren tog det nystartade Catellabolaget Tre Kronor steget över gränsen. För Fastighetssverige berättar vd:n Michael Johansson om lockelsen med Norge och skillnaden mellan länderna.