Ahlsell introducerar Move Up – ett nytt koncept för omflyttningsrenoveringar

Bolag Under det gångna året har en rad fastighetsbolag fått upp ögonen för Ahlsells nya koncept för omflyttningsrenoveringar, Move Up. Konceptet bygger på Ahlsells långa erfarenhet av att hjälpa fastighetsförvaltande företag och ett nära samarbete med ledande leverantörer.

Skicka till e-post

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Under de kommande åren står både allmännyttiga och privata fastighetsägare inför stora renoveringsbehov. Det handlar både om mer omfattande renoveringar, men också om renoveringar där man fokuserar på en viss del av lägenheten eller vill höja standarden och skapa mer miljövänliga boenden.

– Tanken bakom Move Up är att vi vill kunna erbjuda en både trygg, effektiv och lönsam process kring omflyttningsrenoveringar, säger Benny Petersson som är key account manager på Ahlsell med ansvar för landets största privata fastighetsbolag. Det är viktigt att säkra fastigheternas värde och utnyttja dess framtida potential, men också att skapa hem som hyresgästerna trivs och mår bra i.

En omflyttningsrenovering innebär att när en tidigare hyresgäst flyttat ut, rustas lägenheten upp för att en ny hyresgäst snabbt ska kunna flytta in. Fördelarna är minimerade driftskostnader, möjlighet att omförhandla hyran och inte minst nöjda hyresgäster som får flytta in i en nyrenoverad och fräsch lägenhet.

Rätt produkter till rätt plats i rätt tid

Ett Move Up-samarbete med Ahlsell inleds med ett möte där man tillsammans tittar på vilka behov och ambitioner som finns med fastighetsbeståndet. Redan på ett tidigt stadium väljs ett sortiment som förpackas i ett eller flera lägenhetspaket. Det sparar in på framtida arbete, förenklar administrationen och skapar en enhetlig standard.

– Vi vill bidra till en trygg förvaltning under lång tid och hjälper kunden att göra bra materialval, säger Benny Petersson. Vi lyfter fram produkter som är energieffektiva och har lång garantitid. För att underlätta för de entreprenörer som gör avropen jobbar vi mycket med beställningsmallar.

När kunden har gjort en uppskattning av hur många lägenheter som kommer att renoveras under en viss period skrivs ett avtal. Detta ger Ahlsell möjlighet att förhandla med sina leverantörer och ta fram en kostnadseffektiv lösning. Avtalet ligger också till grund för att artiklarna ska finnas i lager och kunna levereras när de behövs.

Efter det att en hyresgäst sagt upp sitt kontrakt rullar arbetet igång. En beställning görs och samma dag som lägenheten står tom finns både arbetskraft och material på plats. Beställningarna administreras på samma sätt oavsett om det handlar om tre lägenheter i samma trappuppgång eller tio lägenheter utspridda över hela Sverige. Rätt produkter levereras till rätt plats vid rätt tidpunkt för att arbetet ska flyta smidigt.

Modern och enhetlig standard i alla renoverade lägenheter

Per Lagerlöf är inköpschef på Balder som äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell i de nordiska länderna. Hösten 2016 blev Balder det första fastighetsbolaget som gick in i en Move Up-process i samarbete med Ahlsell.

– Ahlsells koncept Move Up går helt i linje med vår produkt HEM där vi ger våra äldre lägenheter en rejäl ansiktslyftning med modern och enhetlig standard, oavsett var i Sverige de ligger. Uppgraderingen görs då våra lägenheter sägs upp för att sedan stå klara när det är dags för nästa hyresgäst att flytta in. Konceptet underlättar vårt arbete genom att vi får tillgång till ett utvalt sortiment som är skräddarsytt för våra behov.

Balder har som målsättning att renovera så många lägenheter som möjligt. Det innebär upp till tio lägenheter eller fler per månad som blir vakanta i de stora miljonprogramsområdena. I Ahlsells åtagande ingår att leverera inredningsdetaljer till badrum och lägenhet.

– Vi är nöjda med Move Up-konceptet och samarbetet med Ahlsell så här långt, men visst finns det en förbättringspotential. Logistiken kan effektiviseras ytterligare och förpackningarna får gärna bli mer genomtänkta. Dessutom borde ännu fler produktområden kunna ingå i Move Up, anser Per Lagerlöf.

Inför 2018 har Ahlsell skapat en dedikerad Move Up-grupp bestående av ett antal innesäljare som ska bistå kunderna under hela processen. I deras arbetsuppgifter ingår bland annat att ta fram förslag på artiklar, göra beställningsmallar, hantera beställningar, ansvara för leveranser och logistikfrågor samt att agera kontaktpersoner till kundernas entreprenörer.

Vår satsning på Move Up ligger helt i linje med Ahlsells löfte att göra våra kunders vardag lite enklare, avslutar Benny Petersson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDFMer från Fastighetssverige
Skiss av den kommande bebyggelsen i området.

Snart grönt ljus för Wallenstams jättebygge

Bostäder Vill ersätta mejerijättens gamla fabriker med 1800 bostäder. Kan byggstartas redan efter sommaren.


Butikskedja bommar igen allt – de drabbas hårdast

Handel Stänger samtliga fysiska butiker efter vikande försäljning. Fastighetssverige har kartlagt vilka fastighetsägare som drabbas hårdast.


Annons
Fastighetsmarknadsdagen Öresund
Den 28 augusti samlas den skånska bygg- och fastighetsbranschen på Malmö Live och fastighetsseminariet Fastighetsmarknadsdagen Öresund. Missa inte boka tidigt-rabatten (4 för 3) som gäller fram till och med den 15 juni.

Kickstarta den skånska fastighetshösten 2018 på Malmö Live

Fastighetsmarknadsdagen Öresund Den 28 augusti är det dags att starta den skånska fastighetshösten med Fastighetsmarknadsdagen Öresund på Malmö Live. Ett suveränt tillfälle att sparka igång fastighetshösten med branschkollegorna efter semestern. Missa inte boka tidigt-rabatten som inleds nu och pågår till och med den 15 juni.


Oscar Properties: "Känner oss trygga"

Bostäder För Fastighetssverige ger bostadsutvecklaren sin syn på kritiken mot Biografen Penthouses – och möjligheterna att sälja projektet vidare.


Heimstaden köper 803 lägenheter av Gavlegårdarna

Transaktioner Heimstaden har ingått avtal med det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna i Gävle att förvärva 803 lägenheter fördelat på två bostadsområden; 237 lägenheter i Sätra och 566 lägenheter på Brynäs.


Årets unga fastighetskvinna om den nya utmaningen

Karriär Förra året utsågs hon till Årets unga fastighetskvinna – nu går hon vidare från Nordier till JLL. För Fastighetssverige berättar Pegah Abedini om vad som lockade med den nya rollen och vad titeln har betytt sedan hon kammade hem segern.


Därför slutar Castellums kommunikationschef

Karriär För Fastighetssverige berättar Castellums kommunikationsdirektör om varför hon väljer att lämna det framgångsrika bolaget. "Det är inte fel att lämna när det känns kul", säger hon.


Minskat resultat – så arbetar Rikshem framåt

Bolag De kyliga vintermånaderna ligger bakom Rikshems minskade resultat för första kvartalet. För Fastighetssverige berättar Rikshems ekonomichef om hur man arbetar framåt – och vilka projekt man tror mest på under året.


Göteborg tar över Stockholm

Transaktioner World Trade Center Göteborg förvärvar kontorshotellet City Office i World Trade Center Stockholm.


Fullt uthyrt hos Bonnier på Sveavägen

Uthyrning Epiceros har tecknat avtal för den sista kontorslokalen i Bonnier Fastigheters projekt Magasinet på Sveavägen 53 i Stockholm.


Göran Cars till Utopia Projektutveckling

Karriär Göran Cars, professor i samhällsbyggnad vid KTH och ansvarig för stadsflytten av Kiruna, går till Utopia Arkitekters nystartade projektutvecklingsverksamhet.


Diös hyr ut till Jernhusen

Uthyrning Jernhusen flyttar in i nya lokaler på Köpmangatan i centrala Sundsvall, med närhet till tåg och kollektivtrafik.


Tornstaden bygger åt Wallenstam

Bygg/Arkitektur Tornstaden har fått i uppdrag av Wallenstam att ansvara för totalentreprenaden av 158 hyresrätter i Bandhagen i södra Stockholm.


300 nya bostäder till Veberöd

Bygg/Arkitektur Över 300 nya bostäder kan bli möjliga när byggnadsnämnden nu har beslutat om samråd för en ny detaljplan på Idalafältet i Veberöd.


HFAB

Kovändning i kommunala kaosbolaget

Bolag Samtliga i HFAB:s styrelse avsattes som planerat – men hälften återinvaldes av kommunfullmäktige efter votering. "En obehaglig sits".

Ägarna: "Nu blir det ett rejält omtag"

Transaktioner För Fastighetssverige berättar Lars Püss (M), ordförande i Halmstads Rådhus AB, hur man ska undvika framtida problem med HFAB och hur man går vidare med jätteaffären som gick om intet.


Lokalmarknadsdagen

Förutsättningarna för framtida fastighetsaffärer

Lokalmarknadsdagen Hur ser den närmaste framtidens utsikter för världsekonomin ut? Hur länge till kommer vi ha extremt låga räntor? Hur påverkas Sveriges och Europas ekonomiska utveckling av oron i omvärlden? Vilka är de viktigaste orosmolnen och hur ska de hanteras - och hur påverkas vi av det nu stundande riksdagsvalet? Dessa, och flera andra, frågor besvaras på Lokalmarknadsdagen den 30 augusti.


Därför lockas världens datajättar till Norden

Sverige Norden och Nederländerna erbjuder de bästa möjligheterna till investeringar i den växande datacentermarknaden, enligt Savills nya rapport Data Centre Investment Index. För Fastighetssverige berättar Savills Peter Wiman och Linda Persson om de nordiska marknadernas styrkor, vilka regioner som är av intresse samt vilka bolag som investerar.


Projektengagemang till börsen

Bolag Nu går konsultbolaget Projektengagemang till börsen. B-aktierna ska noteras på Nasdaq Stockholm.


Concent stämmer sin tidigare vd och styrelse

Bolag Concent har lämnat in stämningsansökningar till Stockholms tingsrätt mot bolagets tidigare styrelse och vd avseende krav på skadestånd hänförligt till utdelning på preferensaktier som aktieägarna, i enlighet med förslag av styrelsen, beslutat om.


Årets Unga Fastighetskvinna 2017 rekryteras till JLL

Bolag Nordiers Pegah Abedini, som förra året utsågs till Årets Unga Fastighetskvinna på Fastighetssveriges seminarium Fastighetskvinnan, rekryteras till JLL Capital Markets, Även Viktor Hansson, närmast från New Property, går till JLL.