Ahlsell introducerar Move Up – ett nytt koncept för omflyttningsrenoveringar

Bolag Under det gångna året har en rad fastighetsbolag fått upp ögonen för Ahlsells nya koncept för omflyttningsrenoveringar, Move Up. Konceptet bygger på Ahlsells långa erfarenhet av att hjälpa fastighetsförvaltande företag och ett nära samarbete med ledande leverantörer.

Skicka till e-post

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Under de kommande åren står både allmännyttiga och privata fastighetsägare inför stora renoveringsbehov. Det handlar både om mer omfattande renoveringar, men också om renoveringar där man fokuserar på en viss del av lägenheten eller vill höja standarden och skapa mer miljövänliga boenden.

– Tanken bakom Move Up är att vi vill kunna erbjuda en både trygg, effektiv och lönsam process kring omflyttningsrenoveringar, säger Benny Petersson som är key account manager på Ahlsell med ansvar för landets största privata fastighetsbolag. Det är viktigt att säkra fastigheternas värde och utnyttja dess framtida potential, men också att skapa hem som hyresgästerna trivs och mår bra i.

En omflyttningsrenovering innebär att när en tidigare hyresgäst flyttat ut, rustas lägenheten upp för att en ny hyresgäst snabbt ska kunna flytta in. Fördelarna är minimerade driftskostnader, möjlighet att omförhandla hyran och inte minst nöjda hyresgäster som får flytta in i en nyrenoverad och fräsch lägenhet.

Rätt produkter till rätt plats i rätt tid

Ett Move Up-samarbete med Ahlsell inleds med ett möte där man tillsammans tittar på vilka behov och ambitioner som finns med fastighetsbeståndet. Redan på ett tidigt stadium väljs ett sortiment som förpackas i ett eller flera lägenhetspaket. Det sparar in på framtida arbete, förenklar administrationen och skapar en enhetlig standard.

– Vi vill bidra till en trygg förvaltning under lång tid och hjälper kunden att göra bra materialval, säger Benny Petersson. Vi lyfter fram produkter som är energieffektiva och har lång garantitid. För att underlätta för de entreprenörer som gör avropen jobbar vi mycket med beställningsmallar.

När kunden har gjort en uppskattning av hur många lägenheter som kommer att renoveras under en viss period skrivs ett avtal. Detta ger Ahlsell möjlighet att förhandla med sina leverantörer och ta fram en kostnadseffektiv lösning. Avtalet ligger också till grund för att artiklarna ska finnas i lager och kunna levereras när de behövs.

Efter det att en hyresgäst sagt upp sitt kontrakt rullar arbetet igång. En beställning görs och samma dag som lägenheten står tom finns både arbetskraft och material på plats. Beställningarna administreras på samma sätt oavsett om det handlar om tre lägenheter i samma trappuppgång eller tio lägenheter utspridda över hela Sverige. Rätt produkter levereras till rätt plats vid rätt tidpunkt för att arbetet ska flyta smidigt.

Modern och enhetlig standard i alla renoverade lägenheter

Per Lagerlöf är inköpschef på Balder som äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell i de nordiska länderna. Hösten 2016 blev Balder det första fastighetsbolaget som gick in i en Move Up-process i samarbete med Ahlsell.

– Ahlsells koncept Move Up går helt i linje med vår produkt HEM där vi ger våra äldre lägenheter en rejäl ansiktslyftning med modern och enhetlig standard, oavsett var i Sverige de ligger. Uppgraderingen görs då våra lägenheter sägs upp för att sedan stå klara när det är dags för nästa hyresgäst att flytta in. Konceptet underlättar vårt arbete genom att vi får tillgång till ett utvalt sortiment som är skräddarsytt för våra behov.

Balder har som målsättning att renovera så många lägenheter som möjligt. Det innebär upp till tio lägenheter eller fler per månad som blir vakanta i de stora miljonprogramsområdena. I Ahlsells åtagande ingår att leverera inredningsdetaljer till badrum och lägenhet.

– Vi är nöjda med Move Up-konceptet och samarbetet med Ahlsell så här långt, men visst finns det en förbättringspotential. Logistiken kan effektiviseras ytterligare och förpackningarna får gärna bli mer genomtänkta. Dessutom borde ännu fler produktområden kunna ingå i Move Up, anser Per Lagerlöf.

Inför 2018 har Ahlsell skapat en dedikerad Move Up-grupp bestående av ett antal innesäljare som ska bistå kunderna under hela processen. I deras arbetsuppgifter ingår bland annat att ta fram förslag på artiklar, göra beställningsmallar, hantera beställningar, ansvara för leveranser och logistikfrågor samt att agera kontaktpersoner till kundernas entreprenörer.

Vår satsning på Move Up ligger helt i linje med Ahlsells löfte att göra våra kunders vardag lite enklare, avslutar Benny Petersson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.


Mer från Fastighetssverige
Stockholms stadshus

De har sålt mest bostäder 2017/2018

Lista Den turbulenta bostadsmarknaden har dominerat branschen de senaste månaderna. I dag bjuder Fastighetssverige på en unik lista som visar vilka bolag som sålt mest bostäder under 2017/2018.


Lidjan: "Kommer att bli intressanta legala diskussioner"

Bolag Efter en skakig höst och vinter riktar Magnolia Bostads vd, Fredrik Lidjan, kritik mot bristande transparensen gällande markpriser.


Partnertext

Savills nya tjänst stärker hyresgästens position gentemot fastighetsägaren

Bolag Savills etablerar ett nytt affärsområde inom hyresgästrådgivning. Ambitionen är att bistå hyresgäster, såväl mindre som större bolag, i deras affärsrelationer med fastighetsägare. Som chef för det nya affärsområdet har Savills knutit till sig Anders Henningsson, en person med lång erfarenhet av liknande uppdrag på området.
Annons

"Vi vill vara en problemlösare åt bostadsutvecklarna"

Bolag Det skakar rejält på den svenska bostadsmarknaden, framför allt när det kommer till nyproduktion - vilket har öppnat upp möjligheter för opportunister att kliva in. Nu lanserar Nordic Property Investment en den första fonden som fokuserar på att dra vinning av en vikande marknad. För Fastighetssverige berättar vd:n Jesper Roslund om strategin, varför man inte vill klassas som enbart opportunistiska och när första förvärvet ska vara i hamn.


Brinova köper samhällsfastigheter i Karlskrona

Transaktioner Brinova köper fyra fastigheter i Karlskrona. Hyresgäst är bland annat Karlskrona kommun.


AL överträffar mål – och höjer utdelningen

Bolag Atrium Ljungberg redovisar ett starkt resultat för 2017 och överträffar samtliga finansiella mål.


SHH tar steget in i Linköping

Bostäder SHH Bostad har av Linköpings kommun tilldelats en markanvisning i Vikingstad, som är belägen cirka en mil utanför staden. Projektet är SHH:s första i Linköping.


Corem höjer utdelningen efter rekordresultat

Bolag Corem ökade sitt förvaltningsresultat med 32 procent under 2017 vilket ihop med fortsatt positiva värdeförändringar bidrog till ett mycket starkt resultat före skatt för bolaget.


NCC bygger innebandyarena i Västerås

Bygg/Arkitektur NCC bygger Västerås nya arena för innebandy i området Rocklunda. Här finns även möjlighet till evenemang med plats för upp till 2 000 åskådare. Ordern från Rocklunda Fastigheter är värd 105 miljoner kronor.


Diös utvecklar och hyr ut i Luleå

Uthyrning Det digitala affärsutvecklingsbolaget Tromb flyttar in i nya lokaler i galleriafastigheten Shopping i centrala Luleå.


ESS Campus börjar byggas i höst

Bygg/Arkitektur ESS Campus kommer i höst att börja byggas på ESS-området i Lund. European Spallation Source (ESS) har ingått ett långsiktigt hyresavtal med Skandrentingbolaget SKR Spallation. ESS Campus kommer att byggas av Skanska.


Lidl öppnar ny butik i Mora.

Lidl öppnar ny butik i Mora

Uthyrning Lidl Sverige har tecknat avtal med Rico Estate Development (RED) om en ny butik i Mora. Den nya butiken byggs utifrån Lidls hållbara butikskoncept och blir certifierad Breeam Excellent. Butiken beräknas öppna under hösten 2019.


Studentbacken bygger studentbostäder i Bromma

Bostäder SSM:s JV-bolag Studentbacken har tilldelats en markanvisning för 100 studentbostäder i Bromma.


Forumgallerian ska växa med bostäder och fler butiker

Bygg/Arkitektur Uppsala kommun har fattat beslut om att anta detaljplanen för kvarteret Pantern där bland annat Forumgallerian ligger. Cirka 27 lägenheter, som kan ersätta kontor, och utrymmen för kontor, handel och restauranger kan skapas inom de byggnader som redan finns i kvarteret.


Biljana Pehrsson, vd på Kungsleden.

"Det har varit en hektisk vecka"

Fredagsprofilen Vilken är den bästa affären Biljana Pehrsson har gjort? Varför ska hon inte till Mipim? Och hur kommer det sig att hon kan så mycket om Kungstornen? Det och mycket mer berättar Kungsledens vd i veckans Fredagsprofilen.


Efter jätteköpet – där vill Pandox växa 2018

Bolag Efter mångmiljardköpet i Storbrittannien vänder Pandox vd blicken mot sydligare breddgrader. Nu berättar Anders Nissen mer om vad som komma skall.


Fastighetsmarknadsdagen Jönköping County

Förutsättningarna för fastighetsaffärer framöver

Fastighetsmarknadsdagen Jönköping County Ett splittrat Europa, Donald Trump, Nordkorea, internationell terrorism och så vidare. Hur påverkas Sveriges och Europas ekonomiska utveckling av oron i omvärlden? Och hur ser förutsättningarna för fastighetsaffärer ut framöver?
Branschens mötesplats i Jönköping den 19 april inleds med en analys över det världsekonomiska läget. För analysen står Swedbanks makroanalytiker Cathrine Danin.


Klövern köper för 1,9 miljarder i Köpenhamn

Transaktioner Köpet är Klöverns andra i Köpenhamn och omfattar en kontorsfastighet med Codan som ankarhyresgäst.


Kuylenstierna: "Jag har väldigt svårt att inte lägga mig i"

Karriär För Fastighetssverige berättar Joachim Kuylenstierna mer om hur det kommer sig att han nu axlar vd-rollen i Fastator på allvar, efter mer än ett år som tillförordnad.


Fastpartner fortsätter öka

Bolag Fastpartners rullande årliga förvaltningsresultat är nu uppe i cirka 725 MSEK (625). Motsvarande siffra för Q3-rapporten var 685 MSEK. Bolagets mål är att nå 950 MSEK i slutet av 2020. Utdelningen höjs till 4,30 kr (4,00).


Lanserar fond för nya osålda bostadsrätter

Bolag Efter godkännande från Finansinspektionen lanserar Nordic Property Investment nu NPI Residential Fund 1. Idén bakom fonden är att förvärva kluster av nyproducerade, osålda bostadsrätter och hyra ut dem långsiktigt för att sälja av när marknaden återhämtat sig.