Ahlsell introducerar Move Up – ett nytt koncept för omflyttningsrenoveringar

Bolag Under det gångna året har en rad fastighetsbolag fått upp ögonen för Ahlsells nya koncept för omflyttningsrenoveringar, Move Up. Konceptet bygger på Ahlsells långa erfarenhet av att hjälpa fastighetsförvaltande företag och ett nära samarbete med ledande leverantörer.

Skicka till e-post

Siffrorna talar sitt tydliga språk. Under de kommande åren står både allmännyttiga och privata fastighetsägare inför stora renoveringsbehov. Det handlar både om mer omfattande renoveringar, men också om renoveringar där man fokuserar på en viss del av lägenheten eller vill höja standarden och skapa mer miljövänliga boenden.

– Tanken bakom Move Up är att vi vill kunna erbjuda en både trygg, effektiv och lönsam process kring omflyttningsrenoveringar, säger Benny Petersson som är key account manager på Ahlsell med ansvar för landets största privata fastighetsbolag. Det är viktigt att säkra fastigheternas värde och utnyttja dess framtida potential, men också att skapa hem som hyresgästerna trivs och mår bra i.

En omflyttningsrenovering innebär att när en tidigare hyresgäst flyttat ut, rustas lägenheten upp för att en ny hyresgäst snabbt ska kunna flytta in. Fördelarna är minimerade driftskostnader, möjlighet att omförhandla hyran och inte minst nöjda hyresgäster som får flytta in i en nyrenoverad och fräsch lägenhet.

Rätt produkter till rätt plats i rätt tid

Ett Move Up-samarbete med Ahlsell inleds med ett möte där man tillsammans tittar på vilka behov och ambitioner som finns med fastighetsbeståndet. Redan på ett tidigt stadium väljs ett sortiment som förpackas i ett eller flera lägenhetspaket. Det sparar in på framtida arbete, förenklar administrationen och skapar en enhetlig standard.

– Vi vill bidra till en trygg förvaltning under lång tid och hjälper kunden att göra bra materialval, säger Benny Petersson. Vi lyfter fram produkter som är energieffektiva och har lång garantitid. För att underlätta för de entreprenörer som gör avropen jobbar vi mycket med beställningsmallar.

När kunden har gjort en uppskattning av hur många lägenheter som kommer att renoveras under en viss period skrivs ett avtal. Detta ger Ahlsell möjlighet att förhandla med sina leverantörer och ta fram en kostnadseffektiv lösning. Avtalet ligger också till grund för att artiklarna ska finnas i lager och kunna levereras när de behövs.

Efter det att en hyresgäst sagt upp sitt kontrakt rullar arbetet igång. En beställning görs och samma dag som lägenheten står tom finns både arbetskraft och material på plats. Beställningarna administreras på samma sätt oavsett om det handlar om tre lägenheter i samma trappuppgång eller tio lägenheter utspridda över hela Sverige. Rätt produkter levereras till rätt plats vid rätt tidpunkt för att arbetet ska flyta smidigt.

Modern och enhetlig standard i alla renoverade lägenheter

Per Lagerlöf är inköpschef på Balder som äger, förvaltar och utvecklar bostäder, kommersiella fastigheter och hotell i de nordiska länderna. Hösten 2016 blev Balder det första fastighetsbolaget som gick in i en Move Up-process i samarbete med Ahlsell.

– Ahlsells koncept Move Up går helt i linje med vår produkt HEM där vi ger våra äldre lägenheter en rejäl ansiktslyftning med modern och enhetlig standard, oavsett var i Sverige de ligger. Uppgraderingen görs då våra lägenheter sägs upp för att sedan stå klara när det är dags för nästa hyresgäst att flytta in. Konceptet underlättar vårt arbete genom att vi får tillgång till ett utvalt sortiment som är skräddarsytt för våra behov.

Balder har som målsättning att renovera så många lägenheter som möjligt. Det innebär upp till tio lägenheter eller fler per månad som blir vakanta i de stora miljonprogramsområdena. I Ahlsells åtagande ingår att leverera inredningsdetaljer till badrum och lägenhet.

– Vi är nöjda med Move Up-konceptet och samarbetet med Ahlsell så här långt, men visst finns det en förbättringspotential. Logistiken kan effektiviseras ytterligare och förpackningarna får gärna bli mer genomtänkta. Dessutom borde ännu fler produktområden kunna ingå i Move Up, anser Per Lagerlöf.

Inför 2018 har Ahlsell skapat en dedikerad Move Up-grupp bestående av ett antal innesäljare som ska bistå kunderna under hela processen. I deras arbetsuppgifter ingår bland annat att ta fram förslag på artiklar, göra beställningsmallar, hantera beställningar, ansvara för leveranser och logistikfrågor samt att agera kontaktpersoner till kundernas entreprenörer.

Vår satsning på Move Up ligger helt i linje med Ahlsells löfte att göra våra kunders vardag lite enklare, avslutar Benny Petersson.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDFMer från Fastighetssverige
Stadsbyggnadskontoret menar att "föreslagna påbyggnader är alltför storskaliga".

Storslagna Castellumplaner stoppas

Bygg/Arkitektur Fastighetsjättens planer på att bygga till närmare 4 000 kvadratmeter ovanpå Nordstan stoppas: "Föreslagna påbyggnader är alltför storskaliga."


Tobin-grundaren: "Vi tappade kontrollen"

Karriär För Fastighetssverige berättar Johan Varland, som grundade Tobin Properties tillsammans med Erik Karlin, mer om varför han nyligen sålde alla sina aktier i bolaget – och samtidigt stannar kvar: "Känns viktigt att ta hand om de hundratals familjer som köpt bostad."


Annons
Sveriges snyggaste kontor

Här är de tre finalisterna

Stora Kontorsdagen Ett it-bolag i Göteborg, ett inrednings-/designföretag i Malmö och ett fastighetsbolag i Stockholm. Där har du finalisterna i årets upplaga av Sveriges Snyggaste Kontor. Missa inte prisutdelningen på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel i Stockholm den 6 november.


Därför lämnar hon Oscar Properties

Karriär Efter fyra år på bolaget slutar Oscar Properties försäljningschef. För Fastighetssverige berättar hon varför hon nu hoppar av bolaget och vad hon ska göra härnäst.


"Har fler uppdrag på gång"

Karriär För Fastighetssverige berättar den tidigare Agora-vd:n Wilner Anderson mer om sitt nya uppdrag, om han har några planer på att bli vd igen och hur framtiden ser ut.


Corem köper mer i Veddesta

Transaktioner Corem köper 19 000 kvadratmeter i Veddesta från Stendörren för 325 miljoner kronor.


Oscar Properties köper skandalprojektet

Transaktioner Oscar Properties köper Biografen Penthouses av Axxonens konkursbo. Köpeskillingen uppgår till en miljon kronor och gäller en del av fastigheten Stockholm Ruddammen 29.


Technopolis UMA Workspace till Einar Mattssons S:t Paul

Uthyrning Einar Mattssons ikoniska 1960-talsfastighet i hörnet Götgatan-Sankt Paulsgatan på Södermalms huvudstråk får Technopolis som hyresgäst efter totalrenoveringen.


Belåningsgraden ner för Akelius

Bolag Starkt resultat för Akelius – som arbetar för att anpassa finanspolicyn efter rating-ambition.

Han blir ny ordförande för Akelius

Bolag Efter nio år som ordförande lämnar Leif Norburg över posten av åldersskäl. Nu är det klart vem som ersätter honom som ordförande.


Ny hyresgäst hos Cernera

Uthyrning I början av december flyttar klädgrossisten Carlsteins sitt kontor till Cerneras fastighet Näckrosen på Katrinedal i Borås. Lagret kommer fortsatt att finnas kvar i de nuvarande lokalerna i Viared.


1 000 dagar utan frånvaro på grund av skada

Bygg/Arkitektur Längs Kapellgärdsallén har Riksbyggen, med Skanska som entreprenör, färdigställt två projekt och ett tredje är under produktion. Genom att fokusera på ordning och reda och en god arbetsmiljö har det under 1 000 arbetsdagar, vilket motsvarar ungefär fyra år, inte inträffat någon skada som lett till frånvaro.


Martin Halldén ny ekonomi- och finanschef, Carina Elofsson Mumford ny HR-chef tillsamamns med Uppsalahems vd Stefan Sandberg.

Uppsalahem rekryterar till ledningsgruppen

Karriär Under hösten 2018 har Uppsalahem rekryterat två seniora chefer till ledningsgruppen – Martin Halldén ansluter från PwC och blir ny ekonomi- och finanschef och Carina Elofsson Mumford, HR manager från Sandvik Coromant, axlar rollen som HR-chef.


Skanska hyr ut till Adecco i Malmö

Uthyrning Skanska har tecknat ett nytt hyresavtal i Aura, Citadellsstaden, Malmö – ny hyresgäst är Adecco Group som flyttar in under sommaren 2019.


Fastator emitterar obligationer – tänker lösa in befintligt lån

Ekonomi/Finansiering Fastator har beslutat att emittera nya seniora säkerställda obligationer om 350 miljoner kronor med en löptid om tre år.


Där vill Bonnier in härnäst: "Lagt flera bud"

Bolag Efter sitt intåg i Uppsala tidigare i år tittar Bonnier Fastigheter nu på nya marknader. För Fastighetssverige berättar bolagets vd varför man gärna lägger till "krångliga" fastigheter i portföljen och hur man nu arbetar med sitt största nybyggnadsprojekt någonsin.


Nordisk Film Bio är den största biografkedjan i Danmark och Norge med 43 biografer med totalt 220 salonger.

Ny bioupplevelse ska ge vind i håret

Sverige Nordisk Film vill i och med nyöppningen i Uppsala sätta en helt ny standard för bioupplevelsen. Blir först i Sverige med det innovativa 4DX-konceptet där besökaren bland annat kan känna vind i håret, stänk av vatten samt stolar som skakar och hoppar. Då slår man upp portarna.


Västprojekt hyr ut ytterligare i Ödsmål

Handel Ännu en framgång i år när Västprojekt lockar Göteborgsbaserade Hemmashoppen tillbaka till Stenungsund.


Fabege kikar på egen coworkinglösning

Bolag Även om man själva väljer att kalla funktionen för "satellitkontor".


Tobin öppnar för både hyresrätter och kontor

Bolag För Fastighetssverige berättar bostadsutvecklarens nya vd Patrik Mellgren mer om möjligheterna att bredda affären avsevärt.


Stora Kontorsdagen
Charlotte Vikström, Karolin Forsling, Mats Hederos, Mikael Näselius och Milena Kuljanin diskuterar Weworks kommande intåg på den svenska kontorsmarknaden på Stora Kontorsdagen på Grand Hotel den 6 november.

Branschen om Weworks intåg i Sverige

Stora Kontorsdagen Musikbranschen har Spotify, handeln har Amazon – fastighetsbranschens disrupter sägs vara Wework, och till våren etablerar de sig hos AMF Fastigheter på Regeringsgatan 27 i Stockholm. Vad innebär Weworks etablering för kontors- och coworkingmarknaden? Missa inte diskussionen på Kontorsmarknadens mötesplats på Grand Hotel i Stockholm den 6 november.