Image
Leif Åhlin och Gösta Ekeroth släpper sitt ägande i sitt byggbolag.
Leif Åhlin och Gösta Ekeroth släpper sitt ägande i sitt byggbolag. Bild: Mikael Henriksson

Åhlin & Ekeroth har släppt sitt ägande

Bolag För drygt fyra år sedan meddelade Leif Åhlin och Gösta Ekeroth att de successivt skulle börja trappa ned såväl sitt engagemang som sitt ägande i det byggföretag de grundade i Linköping 1987. Nu har de helt släppt sitt ägande i Åhlin & Ekeroth Byggnads AB.
Publicerad den 14 Maj 2019
Göran Lundström, vd för Åhlin & Ekeroth Byggnads AB. Bild: Karin Johansson
Göran Lundström, vd för Åhlin & Ekeroth Byggnads AB.

Från början fick fem medarbetare möjlighet att förvärva 40 procent av bolaget med option på att så småningom äga samtliga andelar. I dagarna togs det sista steget i affären och en ny generation ägare ser fram emot att stå på helt egna ben som entreprenörer.

Åhlin & Ekeroth Byggnads AB ägs nu till 100 procent av Göran Lundström, Joachim Lönn, Roger Käller, Magnus Welin Harrström och Jonny Birtner. Samtliga personer med lång historik på ledande positioner inom företaget. Det är ett mycket välmående byggföretag som ägarkvintetten nu driver vidare. Med en årsomsättning på 1,2 miljarder (2018) och över 400 medarbetare som utgår från kontor i Linköping, Norrköping, Motala, Mjölby och Finspång har man en stark position inom bygg-, byggservice- och marksektorn i Östergötland.

– Visst går det att ana en viss försiktighet på byggmarknaden just nu men vi står trygga i vår långsiktiga plan att följa vår egen utveckling istället för att pendla med konjunkturerna. Det är i första hand våra skickliga medarbetare som får oss att växa, inte marknaden. Så har det alltid varit inom Åhlin & Ekeroth och det är så vi har nått den position vi har idag, säger bolagets vd Göran Lundström.

Åhlin & Ekeroth grundades utifrån idén att vara ett byggföretag som sätter medarbetarna i fokus och som det är enkelt och trevligt att ha att göra med. De nya ägarna lägger stor vikt vid att förvalta denna tanke och att bevara den unika Åhlin & Ekeroth-anda som i över 30 år varit företagets nyckel till framgång.

– Ja, det är absolut vår viktigaste uppgift. Men en "anda" kan vara knepig att definiera. Därför inledde vi redan 2017 ett värdegrundsarbete där alla inom företaget hjälptes åt att tillsammans sätta ord på vilka vi är, hur vi vill vara och varför. Ett arbete som är ständigt pågående men som redan nu utgör en viktig kompass för alla oss inom Åhlin & Ekeroth, inte minst för oss fem som tar över efter Leif och Gösta, konstaterar Lundström.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Oscar Properties flyttar fram årsredovisningen – igen: "Signalerar konkurshot"

Bolag Pressen ökar ytterligare på Oscar Properties som under tisdagskvällen flyttade fram sin fullständiga årsredovisning för sjätte gången på en och en halv månad. Istället lämnade bolaget en preliminär årsredovisning som inte är godkänd och saknar revisorernas kommentarer. Fastighetssverige berättar mer om detaljerna kring bolagets senaste drag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY