Image

Åhléns tecknar nytt avtal i Pallashuset

Uthyrning Åhléns utökar sina ytor i Pallas-huset i Borås, som snart byggs om och till. Det nya kontraktet är på 2 200 kvadratmeter.
Publicerad den 5 Juli 2015
Annons
Image
Pallashuset i Borås. Bild: Alessandro Ripellino Arkitekter
Pallashuset i Borås.

Ägarna av Pallashuset i Borås, Järngrinden AB och Cernera Fastigheter AB har genom TAM Retail AB, nu förnyat hyresavtalet med Åhléns.

Kvarteret Pallas står inför en omfattande ombyggnad och kommer successivt efter somma-ren att bli en stor byggarbetsplats. Med Pallashusets centrala läge utmed Viskan kommer fastigheten att få ett högt attraktions- och symbolvärde för Borås. Allt sedan 70-talets början har Pallas varit ett nav och handelsstråk i centrum. Nu tar det ny fart genom fler och nya butiksetableringar, restaurang, kontor, parkering och bostäder.

- Det här är ett spännande och ovanligt projekt. Projekterings- och utvecklingsarbetet har pågått sedan 2010 med flera arkitekt- och idéförslag för att skapa en attraktiv och funktionell byggnad i centrummiljön, säger Markus Furby, projekt- och utvecklingschef på Järngrinden AB.

– Totalt handlar det om cirka 25 000 kvadratmeter som omfattas av ombyggnationen. Handelsytan uppgår till cirka 10 800 kvadratmeter som blir uppdelat på tre butiksplan. Genom de öppna planlösningarna ökar vi tillgängligheten och inte minst genom flera, välkomnande entréer skapas nya stråk som underlättar för kunderna att besöka butikerna, säger Markus Furby.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Colive: Så har värderingen utvecklats

Bolag Bostadsdelningsaktören Colive har sedan tidigare Wallenstam och nu också Heba i ägarbasen. Här berättar Colives medgrundare Katarina Liljestam Beyer om hur värderingen av bolaget har utvecklats från den första såddrundan 2019 till torsdagens emission där Heba gick in, hur målet om 7 000 rum inom fem år ska nås, vilka städer bolaget har i siktet – och hur den nya frågan om covidpass hanteras.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY