Image

Agoras första rapport

Bolag Agora släppte på morgonen sin första rapport som noterat bolag. Totalresultatet för perioden maj till september motsvarar 5,22 kronor per aktie.
Publicerad den 17 November 2015
Wilner Andersons Agora har nu släppt sin första rapport. Bild: Nasdaq OMX
Wilner Andersons Agora har nu släppt sin första rapport.

Totalresultatet för perioden maj till september uppgick till 96 miljoner kronor, motsvarande 5,22 kronor per aktie.

Agora-aktien stängde i går på 32,50 kronor.

Bakom det höga totalresultatet ligger främst värdeförändringar på 112 miljoner kronor.

Hyresintäkterna uppgick till 84 miljoner kronor och driftnettot till 45 miljoner kronor. Förvaltningsresultatet var 22 miljoner kronor. Rensat för engångskostnader i samband med starten av bolaget och listningen på Nasdaq First North uppgick förvaltningsresultatet till 25,5 miljoner kronor.

Marknadsvärdet på fastigheterna var 3 425 miljoner kronor.

Det egna kapitalet per aktie ligger på 44 kronor.

Vakansgraden ligger på elva procent.

Vd Wilner Anderson kommenterar:
- Agora bildades i maj i år. Månaderna efter start har
i alla avseenden präglats av att vi befinner oss i en intensiv uppbyggnadsfas.

- Agoras grundidé, att äga, förvalta och utveckla detaljhandelsfastigheter, framförallt på andra orter än storstäderna har tagits mycket väl emot och vi ser möjligheter till utveckling i både befintligt bestånd och i att utöka portföljen.

- Förutom den självklara prioriteringen att rekrytera medarbetare, har vi även fokuserat på att fördjupa våra analyser av både de fastigheter vi har och de orter vi verkar i för att beskriva och skapa de möjligheter till förbättring som finns på varje ort och i varje fastighet. Detta arbete utgör grunden i de detaljerade åtgärds- och affärsplaner vi upprättar med sikte på framförallt nästa år.

- Jag bedömer att affärsmöjligheterna på marknaden för detaljhandelsfastigheter är stora, baserat på en hög och stabil konsumtion, aktiva detaljister och för närvarande en stor transaktionsvolym.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige