Image
Klarabergshuset.
Klarabergshuset. Bild: Afa Fastigheter

Afa fyller upp Klarabergshuset

Uthyrning Afa Fastigheter hyr ut 750 kvadratmeter i Klarabergshuset i Stockholm till Avtalat. Huset är däremot fullt uthyrt.
Publicerad den 15 September 2020

Under hösten flyttar Avtalat in på plan 10 i Klarabergshuset i centrala Stockholm. Totalytan är cirka 750 kvadratmeter. Hyrestiden löper på cirka fem år.

LO, PTK och Svenskt Näringsliv har bildat ett gemensamt ägt bolag, Avtalat, med syfte att öka kunskap om och förtroendet för kollektivavtalade försäkringar och pensioner på den privata arbetsmarknaden. Bolagets uppdrag är att säkra att alla som omfattas förstår vad dessa förmåner innebär och hur de fungerar. Bolaget startar sin verksamhet den 1 januari 2021.
– Lokalerna är anpassade för ett modernt och agilt arbetssätt. Det stämmer väl överens med vårt uppdrag att skapa en digital och effektiv mötesplats för information och vägledning om pension och försäkring via jobbet, säger vd:n Niklas Hjert.
– Vi är glada att kunna välkomna Avtalat till Klarabergshuset. Under senaste året har vi utfört en rad åtgärder med syfte att utveckla fastigheten och minska fastighetens klimatavtryck, parallellt har vi arbetat med uthyrningen. Nu är alla bitar på plats och huset är fullt uthyrt, säger Mattias Östman, förvaltare på AFA Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige