Image

ÅF köper danskt arkitektkontor

Bolag ÅF köper danska Gottlieb Paludan Architects, med 90 anställda och 140 miljoner kronor i omsättning.
Publicerad den 9 Januari 2018
Jonas Gustavsson. Bild: ÅF
Jonas Gustavsson.

Gottlieb Paludan Architects konsoliderades av ÅF-koncernen från och med 1 januari 2018.

Förvärvet är i linje med ÅF:s strategi att utöka erbjudandet inom arkitektur och design och att expandera verksamheten i Danmark.

Gottlieb Paludan Architects är inriktade på arkitektur för energi och tekniska försörjningssystem samt mobilitets- och transportsegmenten. Det är en av mycket få skandinaviska arkitektbyråer som är specialiserade på transportinfrastruktur, energi- och industrianläggningar. Företaget har en bred portfölj av prestigeprojekt och har vunnit flera designpriser. Bland de nyligen prisbelönta projekten finns Värtaverket i Stockholm, Nørreport station i Köpenhamn och Holmestrands station nära Oslo. Andra pågående projekt är BIO4, Köpenhamns nya bioeldade kraftvärmeverk, och världens största waste-to-energy-anläggning i Shenzhen i Kina.

- Vi investerar i vårt arkitektur- och designerbjudande med ambition att bli den ledande aktören inom arkitektur, och det gör vi genom att arbeta tillsammans med de bästa. Vi påbörjade en resa 2016, och i ÅF ingår nu tegn_3 i Norge och både Sandellsandberg och Koncept Stockholm i Sverige. Gottlieb Paludan Architects har ett starkt varumärke och är ett naturligt nästa steg i expansionen, säger Jonas Gustavsson, vd och koncernchef för ÅF.

Affären förväntas ge synergier med ÅFs nuvarande verksamheter inom arkitektur och design, infrastruktur och energi.

- Vi är mycket glada över att bli en del av ÅF. Att bli partner med ÅF ligger helt i linje med vår marknadsstrategi i Norden, och det ger oss tillgång till ett stort kompetensnätverk som kommer att stärka vårt kunderbjudande, säger Kristian Hagemann, vd för Gottlieb Paludan Architects.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige