Image
AE Capital AB har förvärvat ett större bostadsbestånd i Skellefteå.
AE Capital AB har förvärvat ett större bostadsbestånd i Skellefteå. Bild: Kommersiella fastigheter

AE Capital förvärvar större bostadsbestånd i Skellefteå

Transaktioner Kommersiella Fastigheter, Region Norr, hade nöjet att vara delaktiga i försäljningen av ett större fastighetsbestånd med totalt 13 bostadsfastigheter varav tio fastigheter i centrala Skellefteå och tre fastigheter i Bureå. Fastighetsbeståndet förvärvades av AE Capital AB genom deras befintliga fastighetsbolag i Skellefteå, Fastighetsbolaget Kågevägen AB.
Publicerad den 12 April 2021

Fastigheterna är belägna i centrala Skellefteå samt Bureå, cirka två mil söder om Skellefteå. I centrala Skellefteå inrymmer fastigheterna 96 bostadslägenheter och tre lokaler men en total uthyrningsbar yta på ca 5 945 kvadratmeter varav 5 856 kvadratmeter bostäder och 89 kvadratmeter lokaler. Samtliga fastigheter har gångavstånd till Skellefteå centrum. Driftnetto för de centrala fastigheterna uppgick till cirka 4 343 tkr.
I Bureå inrymmer fastigheterna 28 bostadslägenheter och sex lokaler med en sammanlagd uthyrningsbar yta på ca 2 678 kvadratmeter varav 2 058 kvadratmeter bostäder samt 620 kvadratmeter lokaler. Driftnetto för fastigheterna uppgick till cirka 1 174 tkr. Hela fastighetsbeståndet har ett totalt driftnetto på cirka 5 517 tkr.

Säljaren är JNF Förvaltning vilket ägs av Joacim Fredriksson som har förädlat beståndet sedan mitten på 1990 talet. Köparen är AE Capital AB med säte i Gävle. Ägaren, Adam Erlandsson, är sedan tidigare fastighetsägare på flera orter i Sverige.
– Det känns bra att ta över ett etablerat fastighetsbolag i Skellefteå med den utveckling som sker här, säger Adam.

Det stora beståndet har inneburit omfattande genomlysning av både byggnader och bolaget. Intresset har varit stort och flera har varit intresserade av både hela men också utvalda delar av beståndet. Säljaren har föredragit att sälja hela beståndet till en köpare och AE Capital var precis den köpare som säljarna sökte efter.
– Denna typ av bestånd kräver givetvis ett gediget förarbete där vår analytiker, Katarina Bogardi, gjorde ett fantastiskt jobb med sammanställandet och presentationen samt löpande uppdateringar, säger Fredrik Wikström, Kommersiella Fastigheter.
– Vårt fokus i denna stora affär, förutom att tillhandahålla fakta, är att hålla i gång dialogen med samtliga spekulanter för att i slutändan finna vägen fram till affär, fortsätter Fredrik.
– Komplexa affärer kan ta tid och då gäller det ha uthållighet, säger Jörgen Munter, Kommersiella Fastigheter.

Transaktionsrådgivare i affären för säljaren var Fredrik Wikström och Jörgen Munter med affärsstöd från Sandra Hägg, Kommersiella Fastigheter i samarbete med Swedbank.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Därför får Odd Molly ett "nygammalt" bolagsnamn

Bolag Vid en extra bolagsstämma den 22 oktober blev det klart att fastighetsbolaget Odd Molly International ska byta namn till Logistea – ett bekant namn i fastighetskretsar som varit "ledigt" sedan den 29 september då före detta Logistea bytte namn till Athanase Innovation AB. För Fastighetssverige berättar Logisteas styrelseordförande Patrik Tillman om tankarna bakom namnbytet och den fortsatta vägen framåt för bolaget som nu är ett helt renodlat fastighetsbolag.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY