Image
Bild: Istock

Active Fastighet och Frentab säljer till Green Storage

Transaktioner Active Fastighet och Frentab äger tillsammans via JV en fastighet om cirka 15 000 kvadratmeter på Ekobacken, Värmdö. Green Storage förvärvar via avstyckning mark för etablering av cirka 7 000 kvadratmeter storage.
Publicerad den 29 Juni 2022
Annons
Image

Fastigheten ligger strategiskt belägen i industri/handelsområdet Ekobacken och i absolut närhet till handelsplatsen Värmdö marknad. Värmdö är en av landets snabbast växande kommuner. Efterfrågan på storagemöjligheter kommer dels från de ca 40 000 permanentboende, men också från de som bedriver företagsverksamhet eller har fritidsboende på Värmdö.
– Försäljningen är ett klockrent exempel på vår strategi att tillvarata våra fastigheters tillväxt- och utvecklingsmöjligheter samt kombinera det med egen projektutveckling och förvaltning. Green Storage har ett erbjudande som saknas på Värmdö och de kommer komplettera de verksamheter som vi planerar att etablera på platsen säger Patrik Sarin, styrelseordförande och Mikael Wallner, vd för Active Fastighet AB.
– Det är med stor glädje som vi välkomnar Green Storage till Värmdö och vi ser fram emot vårt samarbete på orten men också via flera gemensamma projekt i landet. Nu önskar vi Green Storage lycka till säger John Fransson, vd för Frentab AB.
– Europas enda heldigitaliserade förrådskedja, Green Storage, förvärvar nu en fastighet på Värmdö. Vi har en hög expansionstakt och förvärvet ligger helt i linje med våra planer. Ekobacken har ett strategiskt och viktigt läge och vi ser stora utvecklingsmöjligheter med etableringen av vårt storagekoncept säger Stefan Nilsson, vd för Green Storage.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Tosito ny finansiell partner till Hv71: "Mer med hjärtat än för exponering"

Bolag HV71 och Tosito har idag ingått ett avtal som gör att Tosito blir ny partner gällande arenafinansieringen av klubbens hemmaarena Husqvarna Garden och tar över efter Kinnarps AB. För Fastighetssverige berättar Tositos vd Tommy Fritz om känslorna kring att ge ytterligare finansiell hjälp till klubben han själv spelat för och hur de kan hjälpa klubben att utveckla arenan i framtiden.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige