Image
Ulf Wallén.
Ulf Wallén. Bild: Acrinova.

Acrinova säljer i Malmö

Transaktioner Acrinova, som i dag börjar handlas på First North Premier, säljer fastigheten Grimskaftet 1 i Malmö kommun till Norama Real Estate AB.
Publicerad den 9 December 2019

Acrinova förvärvade Grimskaftet 1 år 2016 för 36 miljoner kronor. Fastigheten har därefter genomgått en värdeökning om 13 miljoner kronor och har idag ett värde hos Acrinova om 49 miljoner kronor. Köpeskillingen om 51 miljoner kronor innebär därmed en reavinst för Acrinova om 2 miljoner kronor. Affären frigör härutöver en nettolikvid om cirka 25 miljoner kronor till Acrinova efter återbetalning av banklån. Efter försäljningen kommer Acrinova fortsatt att förvalta fastigheten inom ramarna för sitt affärsområde avseende fastighetsförvaltning.

Vd Ulf Wallén kommenterar:
– En viktig del i vår verksamhet är förädling, det vill säga renoveringar och andra förbättringsarbeten, av våra fastigheter, och när vissa fastigheter är färdigförädlade är det mest gynnsamma för oss att sälja fastigheten för att kunna återinvestera i nya projekt. Grimskaftet 1 har i vår ägo genomgått omfattande förbättringsarbeten och vi är mycket nöjda med slutresultatet. Vi är mycket nöjda med denna affär och ser nu fram emot att kunna genomföra ännu fler spännande förädlingsprojekt.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige