Image

Academedia planerar att investera halv miljard i lokaler

Bolag Sedan år 2000 har Academedia, tillsammans med fastighetsägare, satsat cirka tre miljarder kronor kronor i nya skol- och förskolelokaler, och investeringstakten ökar - mellan januari 2014 och juni 2015 satsas omkring 550 miljoner i olika byggprojekt.
Publicerad den 29 Oktober 2014

Satsningarna handlar dels om att bygga helt nya fastigheter, dels om att utveckla och förbättra de lokaler som redan används.

– För våra förskolor och skolor är det givetvis viktigt att ha bra och ändamålsenliga lokaler som är anpassade efter verksamhetens behov. De investeringar vi gör bidrar till att skapa bättre fysiska miljöer för Sveriges förskolebarn och elever, säger Martin Sandgren, vice vd och operativ chef på Academedia.

Just nu pågår flera byggprojekt. I Jönköping byggs (av Hemsö) helt nya lokaler som gör att grundskolan Vittra Samset på sikt kan växa från 50 elever till cirka 400, och hösten 2015 startar Pysslingen Skolors nya grundskola Vällingby Park, som då flyttar in Vattenfalls nyrenoverade lokaler i västra Stockholm (Sveafastigheter).

Academedia är också med och bygger flera nya förskolor, både i Sverige och i Norge.

– Oavsett om det är nya lokaler som byggs eller om det är gamla lokaler som rustas upp, så har vi barnens och elevernas behov i fokus. Att vi har över 450 enheter inom Academedia innebär att vi har många goda exempel att hämta inspiration ifrån. Vi fortsätter vår satsning på att utveckla kvaliteten i våra verksamheter och där ingår det ju att även utveckla våra fysiska miljöer, säger Martin Sandgren.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige