Image

Aberdeen tar in 970 miljoner till ny produkt

Bolag För första gången startar Aberdeen en fond inriktad på svenska hyresbostäder. - Investerarna efterfrågade detta. Det är en produkt som ligger i tiden, säger Aberdeen-vd:n Göran Bengtsson till Fastighetssverige. Aberdeen har rest 970 miljoner kronor till den första stängningen.
Publicerad den 15 Augusti 2012
Göran Bengtsson. Bild: Aberdeen. Bild: Aberdeen
Göran Bengtsson. Bild: Aberdeen.

Ett tiotal institutionella investerare, mestadels svenska, har investerat i fonden Aberdeen Residential Sweden, som har en konservativ investeringsstrategi med en låg belåningsgrad och som ska investera i högkvalitativa hyreshus i tillväxtorter.

- Det är mycket glädjande att den första stängningen var så framgångsrik, vilket ger oss goda möjligheter att genomföra intressanta transaktioner under de kommande månaderna, säger Göran Bengtsson.

- Aberdeens breda kompetens inom tillgångsförvaltning, transaktioner och fastighetsförvaltning kommer här väl till pass.

Det här är Aberdeens tredje fond. Som en förberedelse till denna genomförde Aberdeen en renodling av Aberdeen Fastighetsfond Sverige AB, i och med försäljningen av bostadsportföljen i Borås till Apartment Bostad i våras.

- Den fonden är nu helt inriktad på kontor, handel och industri, säger Göran Bengtsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige