Image

Aberdeen ska utveckla Viksjö Centrum

Uthyrning Aberdeen Asset Management, Riksbyggen (Bonum) och Järfälla kommun arbetar för närvarande med en ny detaljplan som ska reglera den planerade uppgraderingen och utvecklingen av Viksjö Centrum. Som ett första led har man förlängt 4 400 kvadratmeter på sex år med Ica.
Publicerad den 20 Februari 2012

Projektet Viksjö Centrum innebär att den befintliga centrumanläggningen genomgår en teknisk- och estetisk uppgradering samtidigt som två nya byggnader planeras i bästa handelsläge. De nya handelsytorna ska fyllas med en väldisponerad mix av såväl starka butikskedjor som duktiga lokala entreprenörer. Dessutom planeras ett stort antal bostäder längs med Viksjöplan och Tegvägen som ytterligare bidrar till en mer stadsmässig och kommersiell karaktär kring nya Viksjö Centrum.

Som ett första led i utvecklingen har Aberdeen fastighetsfond Sverige tecknat ett nytt sexårigt avtal med Ica Kvantum i Viksjö Centrum. Butiken omfattar cirka 4 400 kvadratmeter och är en av de bäst presterande Ica-enheterna i Sverige.
- Vi ser en bra potential i att utveckla Viksjö Centrum till ett väl fungerande lokalt centrum med en blandning av verksamheter och bostäder. Vi är mycket glada över att ha förlängt avtalet med ICA som är en viktig hyresgäst för oss, säger Joakim Nordblad, fondförvaltare på Aberdeen.

Viksjö Centrum köptes år 2007 av Aberdeens Fastighetsfond Sverige som en del i en portfölj som även innehåller Salem Centrum och Ekerö Centrum. Aberdeen arbetar för närvarande aktivt med utveckling i alla tre centrumen.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige