Image

Aberdeen lanserar sin tredje asiatiska fastighetsfond-i-fond

Bolag Aberdeen Asset Management har just lanserat sin tredje fond-i-fond på fastighetssidan, Aberdeen Asia III Property Fund of Funds (Asia III). Asia III kommer att förvaltas av fem personer i Singapore under ledning av Puay Ju Kang, Head of Property – Asia Pacific. Teamet ingår i Aberdeens globala multi-manager team inom fastigheter under ledning av Jon Lekander i Stockholm.
Publicerad den 18 Augusti 2011

Fonden siktar på en belåningsgrad på 50-60 procent och en avkastningsnivå på 13-17 procent. Den kommer att investera över hela riskskalan från ”core” till ”opportunistic”, med målsättningen att resa 300-400 miljoner dollar från institutionella investerare över hela världen.

Aberdeen lanserade sin första asiatiska fond-i-fond 2006. Sedan dess har bolaget lanserat ytterligare en fond-i-fond och erhållit ett antal rådgivningsuppdrag i regionen. Totalt förvaltar Aberdeen idag fastighetstillgångar till ett värde av cirka en miljard dollar genom olika förvaltnings- och rådgivningsmandat.

De två existerande fond-i-fonderna avkastade förra året 13,3 procent respektive 25,7 procent.

Aberdeen har ett väl utbyggt nätverk i regionen vilket förväntas bidra till goda investeringsmöjligheter. Exempelvis, skapade Aberdeen nyligen ett joint venture tillsammans med GE Japan Corporation för att investera i Tokyos bostadsmarknad.
- Med tanke på Asiens tillväxtpotential är det oerhört viktigt att vi har en stark närvaro i regionen. Dels för att möta efterfrågan på asiatiska fastighetsprodukter i sig men också för våra globala produkter där inslaget av regional exponering förbättrar produktens riskspridningsprofil. Vi är övertygade om att det finns goda investeringsmöjligheter på fastighetsområdet i Asien och med Asia III vi stärker vår förmåga att ta tillvara på dessa möjligheter på bästa sätt för våra kunders räkning, säger Jon Lekander, Global Head of Indirect Property.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Fastighetsägarna varnar: Ekonomisk tvärnit om Riksbanken fullföljer räntebanan

Ekonomi/Finansiering Riksbankens planerade räntehöjningar riskerar att leda till en tvärnit i den svenska ekonomin enligt Fastighetsägarna. För Fastighetssverige berättar chefsekonomen Tomas Ernhagen mer om hur utvecklingen kan komma att se ut det närmaste året och vilka risker som finns för ekonomin om Riksbanken höjer räntan bortom 1,25 procent.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige