Image

Aberdeen köper Magnoliaprojekt i Sollentuna

Transaktioner Aberdeens bostadsfond Aberdeen Residential Sweden köper 230 hyresrättslägenheter under uppförande i Sollentuna från Magnolia Bostad. Inflyttning i bostadskvarteret på Turebergs allé sker under 2015.
Publicerad den 24 April 2014
Magnolia säljer ett bostadsprojekt i Sollentuna till Aberdeen. Bild: Magnolia
Magnolia säljer ett bostadsprojekt i Sollentuna till Aberdeen.

Magnolia Bostads nyproduktion på Turebergs allé i Sollentuna omfattar totalt 230 lägenheter med en total yta på cirka 13 600 kvadratmeter. Veidekke Entreprenad har fått uppdraget att bygga bostäderna med första inflyttning våren 2015.

– Det är glädjande att kunna tillkännage förvärvet av denna bostadsfastighet från Magnolia och utöka fondens fastighetsportfölj med nya moderna hyresrätter i bra läge i Sollentuna, säger Fredrik Eliasson, ansvarig fondförvaltare för Aberdeen Residential Sweden.

Bostäderna uppförs på Turebergs allé i Sollentuna med flera nybyggda bostadshus i närområdet. Samtliga lägenheter kommer att ha balkong och innergårdar skapas för ökad trevnad. Med goda kommunikationer och närheten till både nyrenoverade Sollentuna centrum och Stinsens köpcentrum skapas en mycket attraktiv boendemiljö.

- Vi är mycket glada att få förtroendet att utveckla denna bostadsfastighet med en långsiktig fastighetsägare som Aberdeen. Med denna affär stärker vi ytterligare vår målsättning att etableras som en större utvecklare av hyresbostäder i Sverige, säger Andreas Rutili, vd på Magnolia Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige