Image

Aberdeen köper i Malmö

Transaktioner Aberdeen förvärvar fastigheten Gylfe 4 i Svågertorps handelsområde i Malmö från Anowa Fastigheter AB för fastighetsfonden AP Nordic Investments räkning.
Publicerad den 2 September 2015
Aberdeen köper fastigheten Gylfe 4 i Svågertorps handelsområde i Malmö. Bild: Aberdeen
Aberdeen köper fastigheten Gylfe 4 i Svågertorps handelsområde i Malmö.

Fastigheten har nyligen genomgått en omfattande ombyggnation. Den har en uthyrningsbar area om 7 550 kvadratmeter och är uthyrd till Jula, Rusta, Granngården och Electrolux Home.

– Vi är mycket nöjda över detta förvärv, vilket är det fjärde förvärvet på kort tid för AP Nordic Investment. Fonden ska investera i fastigheter med stabila kassaflöden och hög teknisk standard i tillväxtregioner i de nordiska länderna. Vi ser fram emot fortsatta investeringar i linje med den strategin, säger Lina Alvemur, Fund Manager på Aberdeen.

– Fastigheten Gylfe 4 passar bra in i fondens investeringsprofil. Svågertorp är ett väletablerat handelsområde som i kombination med de välkända hyresgästerna i fastigheten ger goda förutsättningar för ett stabilt kassaflöde. Vi söker aktivt fastigheter att förvärva inom segmenten kontor, handel, logistik och bostäder i Stockholm, Göteborg, Malmö och regionstäder för flera kunder, säger Magnus Kenning, Head of Transactions i Sverige.

MAQS, PWC och Sigma Civil var rådgivare åt Aberdeen i affären.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige