Image

Aberdeen förstärker fastighetsverksamheten

Bolag Aberdeen Asset Management förstärker den växande tillgångsförvaltningen i sin svenska fastighetsverksamhet genom två nyrekryteringar.
Publicerad den 23 Mars 2017

Aberdeen har rekryterat Anders Magnusson och Simon Rotkopf som Senior Asset Managers till den svenska fastighetsverksamheten. Anders kommer närmast från Newsec Asset Management och Simon kommer från en konsultroll på AMF Fastigheter. De börjar båda sin anställning hos Aberdeen i mitten på april.

– I Simon och Anders får vi två efterlängtade nytillskott till vår växande tillgångsförvaltning i Stockholm.De har precis den erfarenhet vi söker för att kunna utveckla våra befintliga och nya fonders och mandats fastighetsportföljer, säger Jonas Östlund, Head of Asset Management.

Under det senaste året har Aberdeen renodlat sin fastighetsverksamhet i Sverige och Norden genom ökat fokus på fond- och tillgångsförvaltning och outsourcing av fastighetsförvaltning.

– Aberdeen har under många år haft en stark lokal närvaro i Sverige och varit aktiva i den svenska fastighetsmarknaden. Den senaste tiden har ett par av våra fonder löpt ut och gjort exit, men vi har samtidigt gjort förvärv för våra andra fonder och mandat. Under 2016 genomförde vi till exempel förvärv för cirka 1,2 miljarder kronor och vi har växande investeringskapacitet för flera av våra kunder. Vår långsiktiga ambition är att expandera verksamheten i den svenska marknaden och genom att förstärka organisationen möjliggör vi tillväxt samtidigt som vi kan ge en fortsatt bra service till våra kunder, säger Joakim Nordblad, Head of Direct Property.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige