Image
Dollarstore kommer till Marieberg i Örebro, förhoppningen är att öppna under andra halvåret 2021.
Dollarstore kommer till Marieberg i Örebro, förhoppningen är att öppna under andra halvåret 2021. Bild: Dollarstore

Aberdeen bakom ny Dollarstorebutik i Örebro

Bygg/Arkitektur Aberdeen Standard Investments planerar för kunds räkning uppförande av en handelsfastighet i Mariebergs handelsområde utanför Örebro. Ett tioårigt hyresavtal med Dollarstore är tecknat och byggnaden beräknas stå klar under andra halvåret 2021.
Publicerad den 18 Juni 2020

– Denna etablering är ett bra exempel på aktiv förvaltning. Vi skapar värde för vår kund genom att fortsätta bygga på den investering vi tidigare gjort i Marieberg. Dollarstore, som är Sveriges snabbast växande lågpriskedja, kommer bli ett attraktivt tillskott för besökarna i Marieberg. Att vi dessutom lyckas genomföra detta i den osäkra marknad vi för närvarande befinner oss i är ett styrketecken för såväl Dollarstore, Mariebergs handelsområde som för vår affärsmodell, säger Niclas Jakobsen, asset manager hos Aberdeen Standard Investments.

Byggnaden som planeras är en modern och hållbar fastighet om cirka 4 000 kvadratmeter med bra exponering mot E20 anpassat för Dollarstores verksamhet. Uppförande planerar att påbörjas när bygglov erhålls.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Riksbankens dystra analys av fastighetssektorn

Ekonomi/Finansiering I sin senaste finansiella stabilitetsrapport som presenterades under tisdagen målar Riksbanken upp en potentiellt dyster framtid för fastighetsbolagen, där de svenska bankernas stora och ökande utlåning till kommersiella fastighetsföretag utgör en betydande sårbarhet för bolagen och det finansiella systemet. Fastighetssverige har gått igenom rapporten och hittar en sammantaget negativ analys av fastighetssektorn som pekas ut som särskilt känslig för stigande räntor.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige